Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 184 (8408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program desuet pentru elevi

Euro 200, programul social pentru achiziționarea unui calculator, cu mai puțin de 100 de beneficiari pe an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul social Euro 200, de sprijin pentru achiziționarea unui calculator de către elevii și studenții nevoiași, nu mai prezintă interes în rândul potențialilor beneficiari.

Inițiat în 2004, cu foarte mare impact în primii ani de la lansare, programul a fost foarte puțin revitalizat de-a lungul timpului, implică birocrație consistentă, iar criteriile de eligibilitate nu au mai fost actualizate decât sporadic (venitul lunar trebuie să fie de maxim 500 de lei pe membru de familie).

În aceste condiții, numărul solicitanților a scăzut foarte mult de la an la an, atât în rândul elevilor, cât și al studenților.  

Pentru 2023, în județul Suceava au fost înregistrate 97 de cereri din partea familiilor cu posibilități financiare reduse pentru a primi ajutor de la stat pentru achiziționarea unui calculator.

Din municipiul Suceava regăsim un singur beneficiar.

Deşi, teoretic, programul social urmărește „stimularea achiziționării de calculatoare” pentru „crearea de competențe în utilizarea tehnicii de calcul”, în realitate programul nu mai este atractiv și nu îi mai încurajează pe potențialii beneficiari să aplice pentru a primi voucherul de 200 de euro.

De menționat că în urmă cu 10 ani, în 2013, 850 de elevi din județ primeau vouchere pentru a-și cumpăra calculatoare noi, iar în 2012 numărul solicitărilor aprobate depășea 1200. În tot acest timp, intervențiile asupra metodologiei programului au fost minimale, iar plafonul de 500 de lei / membru de familie împiedică mulţi elevi și studenți să fie pe lista beneficiarilor, chiar dacă provin din familii nevoiașe.

Totodată, programul în speță poate fi accesat doar o singură dată. Așadar, elevii sau studenții care au beneficiat de acest ajutor financiar pe perioada liceului sau învățământului primar, nu mai au posibilitatea de a beneficia ulterior de acest sprijin financiar, chiar dacă ar avea o nevoie reală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Euro 200, programul social pentru achiziționarea unui calculator, cu mai puțin de 100 de beneficiari pe an.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Euro 200, programul social pentru achiziționarea unui calculator, cu mai puțin de 100 de beneficiari pe an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei