Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 161 (8385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Facilități

Colectarea selectivă a deșeurilor se face la Broșteni ca în marile orașe europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colectarea selectivă a deșeurilor este un proiect care a prins ”viață” la Broșteni în urmă cu mai bine de doi ani. Pentru asta, conducerea Primăriei Broșteni a achiziționat pubele, dar a construit și platforme îngropate, iar acum colectarea deșeurilor se face exact ca în marile orașe europene.

În primă fază, au fost achiziționate din bugetul local 1.450 de pubele de 120 litri. Tomberoanele au fost distribuite fiecărei gospodării: câte un tomberon negru pentru fracția umedă și câte un tomberon galben pentru fracția uscată. Din satele care fac parte din componența orașului Broșteni operatorul economic care se ocupă ce serviciul de salubrizare ridică tomberoanele în baza unui program bine cunoscut, iar apoi sunt transportate către gropile de gunoi autorizate.

În ceea ce privește zona blocurilor din Broșteni, aici, în octombrie 2022, au fost construite platforme îngropate, colorate cu galben și negru, pentru ca oamenii să știe unde să arunce deșeurile reciclabile și pe cele menajere. În total, sunt 6 astfel de platforme ce conțin 30 tomberoane pentru cele două fracții: umedă și uscată.

”Fiecare platformă dispune de un sistem de supraveghere video, astfel încât să putem păstra curățenia. Achiziția a fost realizată integral cu bani de la bugetul local, iar obiectivul pe care ni l-am propus este acela de a avea un oraș cât mai curat. Mă bucur că oamenii au înțeles acest lucru și cred că doar împreună putem reuși în orice domeniu, fie că este vorba de curățenie sau de orice altceva”, a precizat Alexandru Hurjui, primarul din Broșteni.

Tot la capitolul curățenie, trebuie amintit că Primăria Broșteni a cumpărat un container metalic cu o capacitate de 39 mc care este destinat pentru colectarea deșeurilor voluminoase, respectiv a deșeurilor solide de dimensiuni mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colectarea selectivă a deșeurilor se face la Broșteni ca în marile orașe europene.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Colectarea selectivă a deșeurilor se face la Broșteni ca în marile orașe europene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei