Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 139 (8363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Joi și vineri

Festivalul de Incluziune și Sport, la Gura Humorului, cu muzică, activități sportive și arts&crafts

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zilele de 15 și 16 iunie, orașul Gura Humorului va fi gazda Festivalului de Incluziune și Sport, organizat pe stadionul Tineretului și în parcul Ariniș. Festivalul aduce împreună comunitatea locală și refugiați ucraineni, pentru a promova incluziunea și a încuraja activitatea fizică.

Festivalul de Incluziune și Sport este o inițiativă creată cu scopul de a oferi oportunități egale de participare în activități sportive și recreative, pictură pe față, food court, popice, gândit ca o formă de dialog intercultural prin sport. Evenimentul este organizat de Fundația Te Aud România în cadrul proiectului „Pași spre incluziune” și implementat cu ajutorul Primăriei Gura Humorului.

„Prin acest festival, ne dorim să creăm un mediu prietenos și deschis pentru copiii și adolescenții din comunitatea noastră, dar și pentru cei care județul Suceava a devenit acasă, un număr mare de tineri ucraineni fiind încă stabilit în zona Sucevei”, a declarat Marius Ursaciuc, primarul din Gura Humorului.

Programul festivalului include activități sportive, ca rugby, atletism, fotbal, dar și arts&crafts și istoria muzicii la chitară cu Marius Matache, folkist cunoscut și promotor al valorilor educației non-formale prin artă.

„Activitățile desfășurate de Te Aud România subliniază încă o dată faptul că sportul are puterea de a promova valori universale, precum fair-play-ul, respectul reciproc, cooperarea și echitatea. Aceste valori sunt fundamentale în dialogul intercultural și contribuie la dezvoltarea unei mentalități deschise și tolerante, indiferent de diferențele culturale ale participanților. De asemenea, sportul oferă o platformă egală pentru toți copiii, indiferent de originea lor culturală sau de abilități. Fiecare copil are șansa de a se implica și de a contribui la efortul echipei, indiferent de limba sau cultura din care provine. Aceasta ajută la construirea unui sentiment de apartenență și la reducerea barierelor sociale sau etnice” adaugă Oana Vasiliu, manager de proiect în cadrul Te Aud România.

 

Pași spre incluziune

În perioada 01 aprilie 2023 – 31 iulie 2023, Fundația Te Aud România derulează o intervenție de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiați ucraineni pe teritoriul țării noastre. Astfel, organizația humoreană va facilita dialogul intercultural și educația culturală pentru un număr de 100 de copii refugiați ucraineni din județul Suceava și 100 de copii români, cu scopul de a contribui la integrarea socială în comunitatea gazdă a grupului țintă.

Proiectul are în vedere patru modele de intervenții, care sunt complementare: sportul ca unealtă de schimbare socială în comunitate, dezvoltarea de competențe lingvistice, dezvoltare personală și educație non-formală, cât și un festival dedicat integrării și sportului – cu rolul de a reuni toate celelalte intervenții și a aduce toată comunitatea împreună.

Proiectul ,,Pași spre incluziune” este derulat de Fundația Te Aud România și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de Incluziune și Sport, la Gura Humorului, cu muzică, activități sportive și arts&crafts.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul de Incluziune și Sport, la Gura Humorului, cu muzică, activități sportive și arts&crafts5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei