Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 139 (8363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adresabilitate mare

Școlile la mare căutare pentru clasa pregătitoare și-au suplimentat numărul de locuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a putea răspunde cererilor tuturor părinților care le-au trecut pragul pentru a-și înscrie copiii la clasa pregătitoare, mai multe școli din județ au solicitat Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava suplimentarea numărului de locuri în aceste clase.

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți a solicitat Inspectoratului Școlar Județean aprobare pentru înființarea a două clase pregătitoare pe lângă cele patru din planul inițial de școlarizare.

Câte o clasă au mai primit Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava și Școala Gimnazială Nr. 9 ”Ion Creangă” Suceava, potrivit inspectorului școlar Cezar Anuței, purtător de cuvânt al IȘJ.

Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, unitate care din toamnă va organiza opt clase pregătitoare, a primit aprobare pentru suplimentarea cu 24 de locuri, acestea fiind repartizate în clasele existente.

15 locuri în plus a mai primit și Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava.

Prof. Sorin Nicolae Coroamă, directorul Școlii ”Mihai Eminescu” Rădăuți, a menționat că din toamnă unitatea va înființa opt clase pregătitoare. „E într-adevăr un număr însemnat de copii înscriși. În zona limitrofă școlii se construiește foarte mult, sunt cartiere noi, cu familii tinere. De asemenea, sunt multe familii care s-au întors din străinătate și au copii de vârstă școlară. Nu în ultimul rând, credem că prestigiul școlii i-a determinat pe mulți părinți să se îndrepte către Școala <Mihai Eminescu>”.

 

Toate cererile de înscriere vor fi acceptate

Dacă un copil nu a fost înscris în etapa I sau nu se regăsește pe nici o listă de admiși în clasa pregătitoare, părinții trebuie să completeze o nouă cerere de înscriere, în cea de-a doua etapă din calendar. Repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

În orice caz, chiar și după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere, în perioada 1 - 8 septembrie 2023 vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. 
Reamintim că, la nivelul județului nostru, 6.854 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023 – 2024, cererile fiind depuse în prima etapă prevăzută în calendarul aprobat de Ministerul Educației. 

Listele copiilor înscriși după prima etapă, școlile unde au fost repartizați, precum și numărul locurilor rămase libere în fiecare școală au fost publicate pe pagina online a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, www.isj.edu.ro.

De asemenea, instituția a pus la dispoziția părinților interesați de înscrierea în clasa pregătitoare un număr de TelVerde gratuit.

Mai exact, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30 și vineri, în intervalul orar 8.00 - 14.00, persoanele interesate pot obține informații cu privire la înscrierea în învățământul primar la numărul de telefon 0800816230.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile la mare căutare pentru clasa pregătitoare și-au suplimentat numărul de locuri.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școlile la mare căutare pentru clasa pregătitoare și-au suplimentat numărul de locuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei