Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 139 (8363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru mașina lor veche

1.000 de suceveni vor primi câte 3000 de lei prin Programul „Rabla Local”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 1.000 de locuitori ai municipiul Suceava vor primi câte 3.000 de lei fiecare, pentru a casa mașina lor veche, fără a fi obligați să cumpere una nouă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că luni a fost publicată lista cu orașele aprobate în Programul „Rabla Local”, iar 1.000 de suceveni vor beneficia de acest program, prin care li se acordă bani pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, puternic poluatoare.

De prima de casare de 3.000 de lei vor putea beneficia doar proprietarii de astfel de mașini care au domiciliul în municipiul Suceava, autovehiculul trebuie să fie înmatriculat pe numele lor de cel puțin 5 ani, solicitantul nu trebuie să aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor și nici să fi beneficiat de alte programe, cum ar fi „Rabla clasic” sau „Rabla plus”.

„Primăria Suceava va încheia un contract cu Administrația Fondului de Mediu, dar va trebui așteptat 30 de zile perioada de contestare, după care cei interesați vor depune solicitări în aplicația informatică a AFM, care va trimite apoi lista solicitanților aprobați și sumele necesare la primărie.

Abia după aceea administrația locală va acorda aceste stimulente de 3.000 de lei”, a explicat Ion Lungu procedurile care au fost stabilite de către AFM.

Persoana care se înscrie în program se va angaja, totodată, să nu achiziţioneze un autovehicul cu norma de poluare „Euro 5” şi/sau inferioară acesteia, timp de 5 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

La condițiile de acordare se numără și cea prin care proprietarul solicitant se angajează să predea şi să radieze din evidenţele fiscale sucevene un autovehiculul uzat care să conţină componentele esenţiale, cum ar fi „motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, precum şi echipamente electronice de gestionare a funcţiilor autovehiculului”.

Cei care se înscriu în sistemul informatic al AFM și îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor primi  2.400 de lei primă de casare de la Administraţia Fondului de Mediu și 600 de lei de la administrația locală, adică 3000 de lei în total.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.000 de suceveni vor primi câte 3000 de lei prin Programul „Rabla Local”.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.000 de suceveni vor primi câte 3000 de lei prin Programul „Rabla Local”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei