Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 131 (8355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Liderul AUR Suceava, Dorel Acatrinei, atrage atenția că stângăciile în eliminarea pensiilor speciale au dus la depopularea instanțelor de judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele AUR Suceava, deputatul Dorel Acatrinei, le-a transmis premierului României, Nicolae Ciucă, și ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, că stângăciile în eliminarea pensiilor speciale au dus la depopularea instanțelor de judecată și la calvarul justițiabililor. Într-o interpelare transmisă celor doi, Dorel Acatrinei a precizat că Guvernul a anunțat introducerea în PNRR a unei reforme a pensiilor speciale, însă până la această dată au reușit doar să depopuleze instanțele de judecată având în vedere că magistrații au ales să se pensioneze pentru a beneficia de prevederile legislației existente la momentul pensionării.

„Astfel, suntem în situația în care magistrații ajung să judece pe zi chiar și 100 de dosare și se anunță o grevă și din partea judecătorilor. Problema este că justițiabilii își văd cererile de chemare în judecată puse pe rol la mai bine de un an de la data depunerii cererii inițiale, iar amânările se dau pentru aproape orice motiv și termenele de judecată sunt din 6 în 6 luni, situație care înseamnă calvarul justițiabililor în obținerea dreptului pretins în instanță”, a spus Acatrinei.

Liderul AUR Suceava a dat exemplul unui judecător care a judecat în data de 6 iunie 2023 peste 100 de dosare și care s-a plâns în sala de judecată că își desfășoară activitatea în condiții de lucru extrem de dure, ajungând uneori să plece din judecătorie și după ora 20:00. În aceste condiții, Dorel Acatrinei vrea să afle de la Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu când și cum vor rezolva problema depopulării instanțelor de judecată, dar și ce soluții au în legătură cu pensiile speciale. De asemenea, Acatrinei i-a întrebat pe cei doi de ce românul de rând are pensia calculată pe principiul contributivității și anumite categorii au pensie specială, dar și când vor introduce principiul egalității de tratament cu „specialii” a românilor de rând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul AUR Suceava, Dorel Acatrinei, atrage atenția că stângăciile în eliminarea pensiilor speciale au dus la depopularea instanțelor de judecată.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Liderul AUR Suceava, Dorel Acatrinei, atrage atenția că stângăciile în eliminarea pensiilor speciale au dus la depopularea instanțelor de judecată1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei