Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 120 (8344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Concert la Hanul Domnesc

Poeziile lui Matei Vișniec, transformate într-un inedit album muzical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magia muzicii s-a împletit cu cea a poeziei și a umorului fin, într-un spectacol în aer liber care a răsunat în centrul municipiului Suceava, într-un cadru deosebit de frumos, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc.

Așezați la poalele majestuoșilor arbori cu verde crud, de primăvară, mângâiați cu raze blânde de soare și fermecați cu acorduri muzicale la chitară, vioară și clape, spectatorii (puțini, dar buni!) concertului „Dacă inimile toate…” au avut parte de o după-amiază fermecătoare, alături de Silvan Stâncel Trio. Adică Silvan Stâncel - voce, chitară, kazoo; Dan Liviu Cernat - vioară; Cristian Alexievici – clape. O muzică vioaie, relaxantă, veselă, realizată (n.r. surprinzător) după texte de Matei Vișniec.

Dacă inimile toate..., Casele, Cântec de bufon, Coșmarul, Dansul lumii, La coafor, Regii toți se cred eterni, Remușcările, Revolta lupului, Singur cuc, Timpul, Vom avea o zi perfectă sunt melodiile care au încântat publicul care a răspuns invitației organizatorilor Festivalului Zilele Teatrului Matei Vișniec, de a le fi alături, oferindu-le și intrarea liberă.

La finalul spectacolului muzical construit în mod inedit în jurul a 12 mesaje poetice diferite ale cunoscutului scriitorului bucovinean, acesta li s-a alăturat celor trei tineri pe „scena” de la zidul frumoasei clădiri istorice, povestind, cu umor, cum a aflat el că nu are ureche muzicală, deși a fost dornic să facă parte din corul școlii, din care a și fost scos, spre marea sa rușine și indignare, la acea vreme.

„Astăzi mă consider total răzbunat! Am așteptat 55 de ani, dar sunt răzbunat că m-au scos din cor! Probabil că la mine muzica se afla în poezii, nu în ureche, iar voi ați simțit-o, de au ajuns să fie cântate. Acestea sunt texte din piesele mele pentru copii, în care am simțit nevoia să introduc versuri. Întâlnirea noastră este efectiv extraordinară și îi mulțumesc destinului că s-a întâmplat. E o noutate totală să văd poemele mele puse pe muzică, cu atâta finețe, tandrețe și armonie. E un elogiu când spuneți că muzica a ieșit din poemele mele, adevărul este că a ieșit din talentul care este răspândit aici în trei părți egale. Chiar dacă nu a fost plină grădina de aici, momentul a fost absolut magic, iar cei care nu au fost prezenți habar nu au ce au pierdut... Dar o să revenim cu un concert și o să umplem o grădină într-o zi...”, a spus maestrul Vișniec, care le-a cerut să revină la festival, anul viitor, ori să fie prezenți, alături de el, la alt eveniment la care va mai fi prezent și unde ar putea susține un concert.

Festivalul Zilele TMMVS continuă până duminică, 28 mai, inclusiv, cu o mulțime de evenimente, inclusiv cu intrare gratuită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poeziile lui Matei Vișniec, transformate într-un inedit album muzical.
 Vizualizări articol: 1347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Poeziile lui Matei Vișniec, transformate într-un inedit album muzical5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei