Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 120 (8344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Deputatul Ioan Balan spune că România trebuie să cheltuiască toți banii europeni alocați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan spune că deși România traversează o perioadă de creștere economică și stabilitate, se uită cu deosebită îngrijorare la informațiile care vin dinspre unele state europene dezvoltate, ale căror economii au înregistrat în prima parte a anului stagnări sau chiar scăderi economice.

”Îngrijorările mele sunt justificate de faptul că România este parte a economiei europene și multe dintre unitățile de producție din țara noastră depind în mod esențial de comenzile din statele europene partenere. Aceste fluctuații ale economiei europene ne demonstrează că toate crizele suprapuse din ultimii ani au lăsat urme adânci. De asemenea, agresiunea barbară a Rusiei din Ucraina continuă să producă efecte negative la scară largă, în special în zona energetică, și singura cale pentru a susține economia națională este aceea de a menține un ritm susținut al investițiilor publice și private”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean susține că România nu poate să se dezvolte decât prin investiții publice și o bună rată de absorbție a fondurilor europene.

”Le-am explicat oamenilor că investiția publică nu este o chestiune abstractă, ci un lucru care ne schimbă viața în bine, dar care generează și comenzi pe orizontală pentru firmele românești. Reabilitarea unei școli dintr-un oraș sau o comună nu înseamnă doar bucurie și condiții mai bune pentru elevi, ci locuri de muncă pentru cei care lucrează în construcții și comenzi pentru producătorii de materiale de construcții. Construcția unei autostrăzi, cum este cea a Moldovei, nu este doar o mare realizare națională pentru că va lega provinciile istorice ale țării printr-un drum rapid și sigur, ci asigură locuri de muncă pe șantiere, crește comenzile de materiale pentru firmele românești și pune bazele pentru construirea de noi unități de producție și servicii în proximitatea acesteia”, a mai menționat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean spune că sub guvernele liberale din ultimii 3 ani s-au simțit beneficiile apartenenței noastre la Uniunea Europeană, fondurile europene aduse în țară fiind la niveluri istorice, de zeci de miliarde de lei anual.

”Mai mult decât atât, grație negocierilor susținute ale premierilor liberali și ale președintelui României, avem la dispoziție în următoarea perioadă peste 80 de miliarde de euro, bani care pot să susțină nu numai dorințele investiționale ale românilor, ci și sutele de mii de firme românești care au traversat cu greu trei ani de crize severe. Am convingerea că dacă vom utiliza în integralitate oportunitățile de finanțare pe care ni le-a pus la dispoziție Comisia Europeană, norii negri care încă stau deasupra economiei europene nu vor afecta economia românească”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan spune că România trebuie să cheltuiască toți banii europeni alocați.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan spune că România trebuie să cheltuiască toți banii europeni alocați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei