Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 101 (8325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amintiri

O serie de secții de linie ferată din județ vor fi dezafectate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de secții de cale ferată vor fi dezafectate pentru că nu mai prezintă utilitate. În județul Suceava, această decizie se va aplica pentru secțiile de circulație Vama-Moldovița și Pojorâta-Fundu Moldovei, dar și pentru aparate de cale și treceri la nivel, aflate în stațiile Coșna și Dumbrava. Linia Vama-Moldovița a fost închisă circulației feroviare încă din 2010, în urma unor inundații care au dus la distrugerea infrastructurii pe diferite porțiuni. Nimeni nu a mai refăcut aceste porțiuni, iar trenul a devenit deja o amintire pentru localnicii de pe traseul amintit. În ceea ce privește linia Pojorâta-Fundu Moldovei, aceasta a fost închisă chiar de mai multă vreme, iar calea ferată de acolo s-a umplut de arbori care au crescut haotic.

Toate acestea se află în administrarea Sucursalei Regionale CF Iași. Aceste bunuri care aparţin domeniului public al statului au fost propuse de către sucursală pentru disponibilizare din cauză că nu mai prezintă utilitate în exploatare, motivată de modificarea dispozitivului de linii și dezafectării de pe teren a acesteia, respectiv închiderea circulației trenurilor pe secția pe care se află amplasate, diminuarea vizibilității și traseului liniei CF în curbă. Motivațiile expuse reprezintă justificarea temeinică a încetării uzului sau interesului public național. Decizia de dezafectare a fost luată de Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, care a obţinut aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O serie de secții de linie ferată din județ vor fi dezafectate.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O serie de secții de linie ferată din județ vor fi dezafectate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei