Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 101 (8325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

De ce promovăm idioții?

După moartea lui Stalin comandanții militari, cei politici și conducătorii marilor întreprinderi sovietice au hotărât să-l propună pe Nikita Hrușciov, prostul Politbiroului Sovietic, ca prim-secretar și să-l împuște pe Beria, ce dorea postul. În timpul chefurilor interminabile ale lui Stalin, când beția era la momentul maxim, Hrușciov era pus să joace cazacioc pe masă.

După moartea lui Ghiță Dej, cei din Comitetul Central au hotărât să-l ”împingă” în față pe Ceaușescu, pentru că era abia alfabetizat și nu-l prea ducea mintea. În felul acesta nu câștiga nici gruparea moscovită și nici cea naționalistă, iar cei ce conduceau din umbră (Maurer era liderul lor) puteau continua politica semi independentă a lui Dej fără a supăra foarte tare Kremlinul. Și așa ne-am trezit cu cel mai puțin educat lider al Estului comunist! Și pe care unii îl regretă! Având același IQ! Cine se aseamănă se adună!

Pentru conducători și ”sforari” idioții au calități: sunt loiali până cade șeful și nu au dileme executând orice aberație sau abuz, ajungând la crimă contra umanității (același Hrușciov și Holodomorul ce a ucis până la 10 milioane de oameni în Ucraina). ”Eminențele cenușii” ale regimurilor dictatoriale își formează ”camarila” din idioți și șantajabili (cel mai bine dacă individul cumulează ambele calități), iar ”brațul înarmat” al partidului (servicii, poliție, justiție, chiar armată) are în componență ”cadre cu munci de răspundere” care au generat celebrele bancuri cu milițienii, activiști etc., prin ”istețimea lor”.  Este foarte comod să ai subordonați care se comportă ca în armată, respectiv ”ordinul se execută, nu se discută”.

În comunism, dar și acum, slugile ”de partid și de stat” așteaptă să primească sarcini! După ce primesc ”sarcinile”, sunt fericiți și siguri pe poziția lor, lângă masa ”idolilor momentului” având asigurat și un os consistent de ros. Aceste personaje formează ”baza politico-administrativă” a puterii și coloana vertebrală pe care se înalță și se mențin capetele luminate din ”fruntea țării”.

Putem spune, fără a greși, că fără mulțimile de ”limitați” sistemul lor (nu și al meu!) nu ar funcționa. Și astfel am dat răspuns la întrebarea din titlu! Dar orice răspuns generează noi întrebări! În primul rând, trebuie arătat că idioții nu sunt tare mulți, deși modul în care se implică și își dau cu părerea creează această impresie! Plasați strategic și cu ”gura mare”, ne fac să credem că suntem o țară de proști.

Și atunci, de ce cetățenii cu inteligență medie și peste medie sunt acoperiți de această ”conjurație” a limitaților? Pentru că cetățenii refuză implicarea, după cum spune vorba din bătrâni: ”dacă te bagi în troacă, te mănâncă porcii”. A ajuns ca implicarea în ”viața cetății” să fie considerată o rușine și astfel se creează culoar liber celor cu puține ”în cap” și bineînțeles celor fără scrupule care îi manevrează. Câți intelectuali de prestigiu intern, dar mai ales extern, avem în Parlament, Guvern și instituțiile centrale? Dar la Cotroceni?? Și câtă nevoie este de asemenea persoane la ”vârf”. Nu am mai lua atâtea scatoalce după cap și șuturi în fund pe plan european și mondial!

Această evidență nu este străină pentru lideri, dar ei preferă ca România să piardă decât să le fie pusă poziția în pericol! Niciunul din liderii momentului nu ar rezista într-o competiție onestă cu cetățeni de inteligență și profesionalism peste medie. Și avem oameni de valoare ce ar rezolva mult mai bine și la timp problemele țării într-o lume ”nebună, nebună de legat”!

 

Dan Strutinschi

P.S. Cei de la poliție când raportează capturile din produselor din tutun iau ca unitate de măsură țigareta! Nu baxul, cartușul sau pachetul. Să pară mai mult! Când vor confisca chibriturile de contrabandă ne vor comunica numărul de bețe?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce promovăm idioții?.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
De ce promovăm idioții?4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei