Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 100 (8324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au picat testul

Un șofer care a consumat canabis și mulți alții care au consumat alcool, prinși în trafic de polițiști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți șoferi care au circulat pe drumurile din județ au picat zilele acestea testul la care i-au supus polițiștii de la Rutieră. La acțiunea care a avut drept scop depistarea șoferilor care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv au fost folosite toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava. Au fost testate cu aceste aparate peste 500 de șoferi, iar unii din ei s-au ales cu dosare penale și au rămas pietoni. Sâmbătă seară, polițiștii au oprit pe o stradă din Câmpulung Moldovenesc un autoturism condus de un localnic. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest 5000 și s-a constatat că a consumat canabis. A fost dus la spital, unde i s-au luat probe de sânge și s-a ales și cu dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În ceea ce privește șoferii băuți, recordul l-a stabilit un bărbat de 56 de ani, din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. În top se mai află și un șofer de 66 de ani, din Arbore, în cazul căruia aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu acest prilej, polițiștii atrag atenția șoferilor să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

”Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor”, au menționat polițiștii suceveni.

Aceștia au mai amintit că legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer care a consumat canabis și mulți alții care au consumat alcool, prinși în trafic de polițiști.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un șofer care a consumat canabis și mulți alții care au consumat alcool, prinși în trafic de polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei