Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 100 (8324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   27 imagini |   ø fişiere video

Diversitate

Piața obor de la Verești, un mall în aer liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piața obor de la Verești poate fi numită fără teama de a greși un mall în aer liber. Iar dacă ținem cont că aici sunt și animale vii, unele dintre ele de dimensiuni mari, cum ar fi vacile sau caii, putem spune că la Verești e mai mult decât un mall. Bine, în această piață pestriță cu oameni de o diversitate mare se mai găsesc și scânduri, dulapi pentru construcții, dar și rățuște, pui de găină sau de curcă, precum și iepurași. Sunt și lucruri vechi, dar și lucruri noi, pentru toate buzunarele.

De pe o alee cu haine se aude cum cineva strigă din toți rărunchii, ”două la cinci lei”, iar concurența nu se lasă mai prejos și vine cu propria ofertă: ”patru la zece lei”. Practic, e același lucru, dar depinde cine ascultă. Godacii sunt înghesuiți prin câte o mașină sau un țarc de lemn. Prețul lor diferă în funcție de mărime și de numărul de săptămâni, dar totul se stabilește în urma unei tocmeli ad-hoc.

Nu lipsesc legumele, răsadurile, dar și tot felul de piese de schimb, utilaje de măcinat grâne, saci cu cereale. Practic, aici, la Verești, nu cred că există ceva ce ai nevoie și să nu poți găsi. Iar din loc în loc se văd rotocoale de fum care se ridică spre cer. E semn că acolo se vând mici. Iar fiecare loc e cu clienții lui, la unii cu cozi chiar și de 25-30 de oameni. Până la urmă, micul face parte din cultura târgului obor de la Verești. Iar mulți care vin acolo o fac doar pentru socializare și pentru a mânca niște mititei și a bea o bere. Pentru cine este amator să meargă la Verești, târgul funcționează în fiecare duminică, la orele dimineții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piața obor de la Verești, un mall în aer liber.
 Vizualizări articol: 3029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Piața obor de la Verești, un mall în aer liber1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei