Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 86 (8310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale înainte de Paște

Sanitar-veterinarii au dat amenzi mari pentru nereguli la agenți economici din circuitul alimentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat încă din data de 28 martie controale la agenți economici din circuitul alimentar, respectiv restaurante, pensiuni turistice, rulote, pizzerii, fast-food-uri, magazine, carmangerii, măcelării și depozite alimentare.

Deși se insistă pe prevenire, situația a impus aplicarea unor amenzi, iar sancțiunile aplicate de sanitar-veterinar nu sunt tocmai mici.

După cum a precizat doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, în urma controalelor din perioada 28 martie – 7 aprilie, în urma verificării a 126 de unități, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 59.600 lei. Rezultă că amenda medie a fost de peste 6.000 de lei. Echipele de control au aplicat și 5 avertismente scrise.

Neregulile cele mai frecvente au constat în condiții de igienă necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare, fișe de sănătate angajați neactualizate etc. 

După cum am arătat și în ediția de ieri a Monitorului de Suceava, în județ sunt 8 abatoare autorizate pentru sacrificare miei, plus trei centre de sacrificare temporare, cu aviz sanitar-veterinar, la fermele aparținând crescătorilor Vasile Blănari – Suceava, Aurel Dolceanu – Burdujeni-Suceava și Gheorghe Șuiu, Pătrăuți.

 

Avertisment privind ouăle și vopseaua pentru acestea 

Sanitar-veterinarii au ținut să atragă atenția și asupra comerțului cu ouă și cu vopsea de ouă.

Foarte important, vopseaua de ouă trebuie procurată doar din magazinele specializate și având menționată inscripția ,,vopsea pentru alimente”. Vopseaua precum cea tipografică sau pentru textile reprezintă un pericol major pentru sănătate.

Cu privire la ouă, se recomandă achiziționarea acestora din locuri autorizate, cu verificarea termenului de valabilitate.  

Dacă la spargere ouăle au albușul tulbure sau amestecat cu gălbenușul, înseamnă ca oul este vechi.

Neregulile în domeniul siguranței alimentelor pot fi sesizate la DSVSA Suceava, la numărul de telefon 0230/522.848, precum şi la numărul de telefon cu apelare gratuită tel. verde 0800.826.787. Instituția asigură permanența de sărbători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitar-veterinarii au dat amenzi mari pentru nereguli la agenți economici din circuitul alimentar.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitar-veterinarii au dat amenzi mari pentru nereguli la agenți economici din circuitul alimentar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei