Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 86 (8310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Primăria Suceava vrea să participe la reabilitarea fațadei Casei de Cultură, printr-un parteneriat interinstituțional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a alocat 300.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a interiorului Casei de Cultură din municipiul Suceava, printr-un parteneriat între cele două instituții. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, în conferință de presă, că  banii alocați de administrația locală au fost folosiți pentru achiziționarea și montarea a șase aparate de aer condiționat de mare capacitate, pentru încălzirea scenei și a sălii de spectacole, au fost cumpărate huse noi pentru scaune și jumătate dintre acestea au fost deja schimbate și au fost schimbate mochetele.

Lungu a mai spus că a discutat cu directoarea Casei de Cultură, Rodica Brânză Gheghe, despre încheierea unui acord de asociere între Primărie și Casa de Cultură pentru finanțarea întocmirii documentației tehnico -economice, expertizei și a studiului de fezabilitate pentru reabilitarea fațadei, pe un proiect european. „Fațada este foarte deteriorată. Ca urmare a infiltrațiilor de apă, cad bucăți de tencuială. Casa de Cultură  este o entitate de interes public și sunt optimist că vom găsi soluția legală și financiară să salvăm Casa de Cultură din Suceava”, a declarat primarul Lungu.

Administrația locală și cea județeană au avut mai multe încercări de preluare a Casei de Cultură din Suceava pentru a putea investi bani în reabilitare, însă structura proprietății este complicată și până acum toate tentativele s-au soldat cu eșec. Anul trecut, primarul Lungu chiar a declarat că singura alternativă pe care o vede este naționalizarea imobilului, oricât de dur ar suna acest cuvânt. „Din cauza faptului că acestea (n.r. – casele de cultură) astăzi sunt la patru confederații sindicale, este foarte greu să negociezi cu ele, foarte greu să ai unanimitate. Domnul Flutur a încercat un schimb de active pentru a intra în posesia Casei de Cultură, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Sunt patru confederații sindicale proprietare pe Casa de Cultură. Terenul este al municipalității, dar clădirea nu este a noastră, nu știu dacă e intabulată pe cineva, situația e aproape imposibil de gestionat”, a afirmat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să participe la reabilitarea fațadei Casei de Cultură, printr-un parteneriat interinstituțional.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava vrea să participe la reabilitarea fațadei Casei de Cultură, printr-un parteneriat interinstituțional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei