Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 86 (8310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicații

Ion Lungu și-a cerut scuze pentru cum s-a intervenit la deszăpezire după codul roșu de ninsori și viscol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La câteva zile după ce efectele condițiilor meteo extreme din luna aprilie au fost îndepărtate cu utilaje, manual, dar și cu ajutorul vremii care și-a mai revenit, ultimele mormane de zăpadă de pe străzile principale fiind încărcate la lopată și cărate cu mașinile, primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a cerut scuze în fața sucevenilor pentru cum s-a intervenit după codul roșu de ninsori și viscol.

„A fost o situație neplăcută. Nu asta este scuza, dar nu am fost nici eu în localitate în primele zile și nemulțumirea mea nu este legată numaidecât de zilele de marți și miercuri, când a nins abundent și nu se putea interveni. Și eu am venit de la București și am făcut 35 de km între Bacău și Roman în șapte ore. Nu se putea interveni, asta este realitatea, dar eu sunt supărat că după aceea nu s-a intervenit cum trebuia”, a spus Ion Lungu.

Edilul Sucevei a explicat faptul că principala problemă a fost că mașinile de intervenție pentru deszăpezire erau dezechipate de lame și sărărițe, odată cu venirea primăverii ele fiind utilizate pentru alte activități.

„Conform legii, programul de intervenție la deszăpezire pentru sezonul de iarnă este între 15 noiembrie - 15 martie. Perioada de sezon rece a trecut, suntem în primăvară calendaristic, nimeni nu credea că iarna revine în forță, mai tare chiar decât înainte și că vom avea cod roșu de ninsoare în aprilie. Cei care se ocupă de deszăpezire au apucat să demonteze acele utilaje care sunt multifuncționale. Iarna le pune lamă, iar vara le folosește la măturat și la alte activități. Și totuși sunt nemulțumit de modul cum s-a intervenit. I-am certat și îmi cer scuze în fața sucevenilor. Binele din tot răul ăsta este că vor lua bani mai puțini de la primărie pentru că nu au intervenit mai mult la deszăpezire. Îmi cer scuze și sper să fim mai vigilenți, altă dată să nu se mai întâmple asta”, a declarat Ion Lungu în conferința de presă de miercuri.

De altfel, nu doar faptul că nu mai erau echipate toate utilajele de intervenție s-a cunoscut, ci și faptul că doar o parte din angajații societății de salubrizare au putut ajunge la muncă, cei care locuiesc în municipiu, în condițiile în care majoritatea drumurilor comunale și județene, sau chiar și cele naționale, au fost blocate din cauza ninsorii abundente și a viscolului, pe alocuri troienele fiind și de câte 2-3 metri înălțime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu și-a cerut scuze pentru cum s-a intervenit la deszăpezire după codul roșu de ninsori și viscol.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ion Lungu și-a cerut scuze pentru cum s-a intervenit la deszăpezire după codul roșu de ninsori și viscol1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei