Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 80 (8304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 6 – 12 aprilie 2023

Târg de Paști, în centrul municipiului Suceava

În perioada 6-14 aprilie 2023, în centrul municipiului Suceava, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, va avea loc Târgul de Paști. Meșterii populari care vor fi prezenți la târg vor expune și vor demonstra, în cadrul unor ateliere, arta încondeierii ouălor și a celorlalte meșteșuguri, pe care aceștia le practică.
 

Joi, 6 aprilie

Expoziția „Tradiție prin fotografie” de Paul Torac

La Galeria de artă „Zamca” poate fi vizitată, în perioada 3-20 aprilie 2023, Expoziția „Tradiție prin fotografie” de Paul Torac. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 6 aprilie, la ora 11:00, la Galeria de Artă din incinta Organizației Institutul Bucovina, din strada Zamca, numărul 17 A, Suceava.

 

Lansare de carte: volumul „Mă voi bucura, chiar și de dincolo…” de Emil Satco

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, în Anul Centenarului său, îl omagiază pe cărturarul și enciclopedistul Emil Satco. În Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” va fi lansat joi, 6 aprilie 2023, de la ora 11.00, volumul „Mă voi bucura, chiar și de dincolo…” de Emil Satco, realizat postum de Alis Niculică. Despre autor și carte vor vorbi prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, dr. Alexandru Toma și dr. Constantin Hrehor. Moderator: dr. Alexandru Ovidiu Vintilă, scriitor și președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni.


Expoziția „Ceasuri istorice”

Muzeul Național al Bucovinei, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, invită publicul joi, 6 aprilie 2023, la ora 14:00, la Muzeul de Istorie, unde va avea loc vernisajul expoziției „Ceasuri istorice”.

 

Spectacolul pentru copii ”Nelu GâscăNelu”, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Pe 6 aprilie, de la ora 10:00 și de la ora 12:00, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava puteți să vizionaţi un spectacol interactiv, cu păpuşi şi actori, din care copiii vor învăţa că „lauda de sine nu miroase-a bine!”. Spectacolul ”Nelu GâscăNelu” este un spectacol pus în scenă de Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani și prezintă păţaniile unui pui de gâscă lăudăros, adoptat de doi vecini nostimi. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro. Preț bilet: 10 lei.



Vineri, 7 aprilie

Expoziția de pictură „Auzului meu vei da bucurie”

La Muzeul Național al Bucovinei va fi vernisată vineri, 7 aprilie 2023, la ora 13:00, expoziția de pictură „Auzului meu vei da bucurie” a maestrului Horea Paștina. Expoziția va fi deschisă în perioada 7 aprilie – 4 iunie 2023 și face parte din programul „Paștele în Bucovina”.

 

„Simboluri sacre ale Bucovinei”, expoziție de pictură a artistului Dimitrie Roman

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Suceava, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina, va organiza vineri, 7 aprilie 2023, de la ora 13:00, în spațiul expozițional situat la etajul al III-lea al teatrului, evenimentul „Simboluri sacre ale Bucovinei”, expoziție de pictură a artistului Dimitrie Roman.

 

Concertul de jazz „Guitars Talkin’ ”, la Art Rock Café

Eden Fundația vă invită vineri, 7 aprilie, începând cu ora 20.00, la un eveniment muzical deosebit. Trei muzicieni excepționali, chitariștii Sorin Romanescu, Lucas Contreras și Marius-Mur Vrânceanu, vor susține un concert de jazz intitulat „Guitars Talkin’ ”.
Costul unui bilet este de 50 lei. Rezervări locuri și bilete fizice la Art Rock Café,  telefon: 0330 402 200.



Sâmbătă, 8 aprilie

Pelerinajul de Florii, pe străzile Sucevei

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” și Protopopiatele Suceava I și Suceava II, organizează sâmbătă, 8 aprilie 2023, în ajunul praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, Pelerinajul de Florii. Procesiunea va începe la Catedrala „Nașterea Domnului” Mărășești – Suceava, la ora 15:30, când un sobor de clerici, condus de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va oficia slujba Vecerniei Floriilor și va binecuvânta ramurile de salcie, care vor fi împărțite apoi credincioșilor prezenți.

 

Fotbal. Foresta va primi, pe Areni, vizita Bucovinei Rădăuți

Sâmbătă, pe 8 aprilie, în etapa a II-a a play-off-ului Ligii a III-a, Foresta va primi, pe Areni, vizita Bucovinei Rădăuți. Partida va începe la ora 17.00. Ambele formații sunt bine poziționate în lupta pentru calificarea la barajul pentru promovare în eșalonul secund.

 

Handbal. CSU din Suceava - Potaissa Turda

Formația CSU din Suceava va evolua pe teren propriu în etapa a XXIV-a a Ligii Zimbrilor. Adversarii trupei pregătite de Petru Ghervan vor fi ardelenii de la Potaissa Turda. Meciul se va disputa sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 17.00, în sala „Dumitru Bernicu”.



Duminică, 9 aprilie

„Festivalul Ouălor Încondeiate”, la Moldovița

În Duminica Floriilor, pe 9 aprilie 2023, la Moldoviţa va avea loc cea de-a XIV-a ediţie a „Festivalului Ouălor Încondeiate”, începând cu ora 10:00, în sala de sport a comunei.

Taina Sfântului Maslu de obște în Duminica Floriilor

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, vor oficia Taina Sfântului Maslu de obște în Duminica Floriilor, pe 9 aprilie 2023, începând cu ora 16:00, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei