Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 80 (8304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În premieră, 6-9 aprilie

Peste 100 de elevi și profesori din țară sunt așteptați la Suceava, gazda Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe se va desfășura, în perioada 6-9 aprilie 2023, la Suceava, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”. La eveniment vor participa aproximativ 100 de elevi și 30 de profesori însoțitori ai loturilor olimpice, din 34 de unități de învățământ teologic preuniversitar ortodox din țară.

Conform datelor furnizate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de testarea aptitudinilor specifice prin proba scrisă destinată elevilor din ciclul liceal cu profil teologic, au fost pregătite și momente speciale prin care oaspeții sunt invitați să cunoască mai multe despre istoria acestor locuri, programul zilelor în care se desfășoară olimpiada fiind unul complex, divers, cu valențe atât educaționale, cât și culturale și duhovnicești.

„Pregătirile pentru acest eveniment deosebit sunt în plină desfășurare, organizatorii, Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu partenerii, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Seminarul Teologic Liceal Ortodox <Mitropolitul Dosoftei>, exprimându-și dorința ca această competiție să contribuie la formarea lor ca viitori slujitori ai Bisericii și ai societății de mâine, iar experiența descoperirii acestei zone a României să rămână în sufletele tuturor, chiar și în aceste zile în care iarna își face simțită prezența”, conform sursei citate.

În competiție sunt cuprinse patru discipline, Studiul biblic al Vechiului Testament, pentru clasa a IX-a, Studiul biblic al Noului Testament, pentru clasa a X-a, Istoria Bisericii Ortodoxe Române, pentru clasa a XI-a, și Dogmatică Ortodoxă, pentru clasa a XII-a.

Deschiderea competiției va avea loc joi, 6 aprilie, începând cu ora 18:00, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Organizatorii spun că Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, va săvârși o slujbă de Te Deum în prezența elevilor participanți, a Comisiei Centrale și a profesorilor însoțitori. Toți cei prezenți vor primi în dar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Ediția Jubileu a Cărții de  Rugăciuni apărute la Editura Crimca a eparhiei, urmând ca în zilele următoare să fie oferite participanților mai multe pachete cu cărți, dar și alte daruri.

„Programul loturilor participante în competiție va continua vineri, 7 aprilie 2023, cu proba scrisă, desfășurată la Seminarul Teologic Liceal Ortodox <Mitropolitul Dosoftei> din Suceava. După susținerea probelor de concurs, elevii și însoțitorii acestora vor păși pragul mai multor mănăstiri ale eparhiei, în această perioadă Ținutul Mănăstirilor din Bucovina putând fi votat ca Destinație a anului 2023 la categoria Tărâmuri cu istorie și tradiție. După vizitarea Mănăstirii Sucevița, la Mănăstirea Putna va fi organizată o activitate dedicată Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești. Ziua se va încheia cu Rugăciunea de seară la Mănăstirea Sihăstria Putnei, loc în care loturile olimpice vor fi întâmpinate de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul”, transmit organizatorii.

Loturile olimpice vor putea vizita, în cea de-a treia zi de manifestare, numeroase obiective turistice din municipiul Suceava: Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul Național al Bucovinei, Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți etc. Elevii și profesorii veniți din țară, împreună cu localnicii, sunt invitați să participe sâmbătă, începând cu ora 15:30, la Procesiunea de Florii, eveniment organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. După procesiune, este programată festivitatea de premiere, ce va avea loc în Sala Pimen Arhiepiscopul a Centrului Eparhial Suceava, când va fi marcat și Anul cultural Ciprian Porumbescu, prin organizarea unui moment artistic deosebit, cu participarea corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava și a unor instrumentiști de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de elevi și profesori din țară sunt așteptați la Suceava, gazda Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de elevi și profesori din țară sunt așteptați la Suceava, gazda Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei