Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 80 (8304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

HUB STEAM

Cursuri de programare, ateliere de robotică și noi tehnologii, la școala din Ipotești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada octombrie 2022 - martie 2023, Școala Gimnazială Ipotești a demarat proiectul ”Un HUB STEAM pentru toți”, proiect prin care elevi și profesori ai unității dezvoltă competenţe digitale și tehnice, desfășoară ateliere de robotică și descoperă noile tehnologii și modul de implementare a acestora.

Proiectul a fost finanțat de Lidl, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România și gestionat la Suceava de Fundația Comunitară Iași, susținut de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Suceava. Acesta a fost scris și coordonat de profesor învățământ primar Daniela Lungoci.

Potrivit acesteia, scopul proiectului a fost „înființarea unui HUB STEAM în care să li se ofere elevilor și profesorilor posibilitatea de a învăța împreună, de a-și forma abilitățile de bază care să le faciliteze adaptarea în timpul în care trăiesc - timp în care totul se schimbă cu o viteză uimitoare.”

De buna desfășurare a proiectului s-au ocupat și directorii prof. Loredana Solovăstru și Simona Mirăuți, prof. Mihai Lungoci, prof. Dana Hladiuc, Mariana Rebenciuc, bibliotecara Mona Cojghiceanu, dar și contabilul școlii Corneliu Vlad. Partenerii au fost profesorii: Raluca Morhan – Școala Gimnazială Nr. 1, Liliana Onuț - Școala Gimnazială Nr. 3, Felicia Maftei - Școala Gimnazială Nr. 4, Daniela Roibu - Școala Gimnazială Nr. 6, Liliana Dumitrana - Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Daniela Pasăre - Școala Gimnazială Nr. 8 și Anca Darea - Liceul cu Program Sportiv.

„Împreună cu 12 elevi ai clubului de robotică, elevi din clasa a VI-a A și micii voluntari ai clasei I A, invitații au descoperit noile tehnologii și modul de implementare a acestora, realizând diverse activități ce au constat în: explorarea spațiului, proiectarea și modelarea 3D, construirea și programarea roboților, vizitele la firma DUCIUC FLEX, întâlniri cu specialiști – inginer Cristina Stancu, comanager ESERO România și reprezentanta Agenției Spațiale Române ROSA, Adrian Onu și Stefan Gavril – ingineri Assist, Alexandru Andrei Drăgoi– inginer electrician, Gabriel Anastasiu - profesor robotică, Ana-Maria Stancu – CEO ROBOHUB, patronul DUCIUC FLEX - Ionică Duciuc și studenta la Facultatea de Inginerie Aerospațială Teodora Sabina Lungoci”, au menționat coordonatorii proiectului.

De asemenea, laboratorul de robotică al școlii a fost dotat cu multe materiale constând în: 6 laptopuri performante, 5 roboți Photon și kituri aferente de AI, de robotică și fizică, care au făcut ca activitățile proiectului să se poată desfășura în cele mai bune condiții.

„Și pentru că mai sunt multe lucruri de învățat, de descoperit și o mulțime de alți copii așteaptă nerăbdători să participe la astfel de  activități, aventura va continua. Sunt multe cereri primite de la cadre didactice din județ și din județele învecinate: Neamț, Iași, Botoșani, care își doresc să viziteze Hub-ul STEAM!! Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Suceava a oferit elevilor și profesorilor șansa de a face un pas în viitor și de a-i motiva pe aceștia să continue învățarea”, au mai spus coordonatorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de programare, ateliere de robotică și noi tehnologii, la școala din Ipotești.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cursuri de programare, ateliere de robotică și noi tehnologii, la școala din Ipotești1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei