Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 69 (8293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Urmăriți general

Doi tineri de 18 și 19 ani, fugari după o tentativă de omor comisă ca-n filmele cu mafioți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din Vicovu de Sus, care abia au devenit majori, sunt căutați de Poliția Română pentru că se sustrag executării pedepselor stabilite de judecători pentru comiterea unei tentative de omor. A fost vorba de o agresiune gravă, pusă la cale de un grup de copii, care au acționat însă organizat și foarte violent, contra unei sume de bani, atrăgând victima într-un loc izolat și atacând-o cu rozete și alte obiecte contondente dinainte pregătite.

Fiind minori la data comiterii faptelor, autorii au scăpat cu pedepse relativ ușoare, care constau în măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ, adică închiderea într-o școală de corecție.

Costel Vasile Schipor, în vârstă de 19 ani, și Adi Bujor Muțuliga, care abia a împlinit 18 ani la începutul acestui an, au de executat câte 3 ani de detenție în centre de minori. În total au fost patru agresori, care au primit pedepse între 3 și 5 ani de detenție în centre de minori.

Cei doi amintiți mai sus nu au fost de găsit, astfel că au fost declanșate procedurile de dare în urmărire.

Victima din acest caz a fost un tânăr de 19 ani, din Bilca. Acest tânăr avusese un incident cu un minor de 13 ani, din Vicovu de Sus, acesta din urmă fiind un cunoscut al celor 4 agresori. Pentru a se răzbuna pe tânărul din Bilca, minorul de 13 ani a apelat la cei mai mari din anturajul său, tineri de 17-18 ani pe atunci.

Pe 13 ianuarie 2021, tânărul de 19 ani a venit cu bicicleta la Vicovu de Sus, la prietena lui. Aflând despre asta, cel care trebuia să încaseze niște bani pentru a-l agresa i-a anunțat pe ceilalți și împreună au pus la cale un plan prin care să-l atragă pe tânărul din Bilca într-un loc izolat. Victima a fost chemată într-un punct fixat pentru a se întâlni cu o persoană de la care avea de ridicat o sumă de bani. Acolo a fost așteptat de cei patru agresori principali, împreună cu băiatul de 13 ani.

Din ancheta ulterioară a polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava a rezultat că persoana vătămată s-a deplasat cu bicicleta sa spre locul de întâlnire, iar când a ajuns, unul dintre inculpați, având pe mână o rozetă, a lovit victima cu putere, a doborât-o pe sol şi în continuare i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele în diverse zone ale corpului.

Deşi tânărul de 19 ani a fost lovit puternic, el a reuşit să se ridice de la pământ și să o ia la fugă pentru a scăpa. Cei patru agresori, însă, împreună cu minorul de 13 ani, au fugit după el, l-au doborât la pământ și au început toți cinci să-l lovească în mod repetat în zona capului și a întregului corp, fiind înarmați cu rozete, o bâtă tip baseball și aplicând lovituri nenumărate cu pumnii şi picioarele. La un moment dat victima a început să se vaiete de durere, acela fiind momentul în care agresorii au abandonat-o și au fugit.

Conform raportului întocmit de medicul legist, leziunile suferite de tânărul de 19 ani au necesitat 55-60 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și au pus în primejdie viaţa acestuia. Având în vedere raportul medico-legal și modul în care au acționat agresorii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au pus sub acuzare pe cei patru inculpați pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Singurul care a scăpat de acuzații a fost băiatul de 13 ani, care nu răspundea penal la data comiterii faptei, având sub 14 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri de 18 și 19 ani, fugari după o tentativă de omor comisă ca-n filmele cu mafioți.
 Vizualizări articol: 2335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi tineri de 18 și 19 ani, fugari după o tentativă de omor comisă ca-n filmele cu mafioți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei