Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 69 (8293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Suceveanca Liliana Agheorghicesei a solicitat în Senat aprobarea legii pentru acordarea tichetelor de vacanță salariaților din privat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședinte al Consiliului Național al IMM-urilor din România, suceveanca Liliana Agheorghicesei a susținut în Senat aprobarea propunerii legislative privind acordarea tichetelor de vacanță și angajaților din sectorul privat. Liliana Agheorghicesei a fost prezentă la ședința Comisiei Economice, Industrii și Servicii din Senat în cadrul căreia a fost dezbătut acest proiect de lege prin care se dorește acordarea de tichete de vacanță și salariaților din sectorul privat, în cuantum de 1.450 lei/anual, deductibile din impozitul pe venit și/sau din CAS.

De precizat că în favoarea acestei propuneri legislative au semnat 140 de parlamentari. Liliana Agheorghicesei a arătat că în condițiile în care taxele pe salarii în România sunt cele mai mari din Europa, numai CAS-ul fiind 25% din 40,85% costuri fiscale pe angajat, în timp ce în UE, taxarea muncii este 26-27%, acordarea voucherelor de vacanță în mediul privat ar reduce povara fiscală pe muncă.

„Voucherele de vacanță acordate angajaților din mediul privat vor avea ca efect eliminarea discrepanțelor de tratament între angajații de la stat și cei din economia reală, vor ajuta angajatorii privați să își motiveze mai bine angajații, avându-se în vedere lipsa acută de personal cu care se confruntă sectorul privat, angajatorii fiind nevoiți să importe forță de muncă din Asia și nu numai”, a subliniat Agheorghicesei. De asemenea, ea a arătat că Bucovina se află în primele trei destinații turistic din țară, iar această lege va stimula creșterea numărului de turiști care se cazează în această zonă, dar în același timp s-ar stimula și investițiile în turism și se vor crea noi locuri de muncă.

„Impactul înregistrat în industria turismului din cauza pandemiei COVID-19 ar fi fost și mai mare în absența voucherelor de vacanță acordate salariaților din sectorul bugetar, iar datele statistice ar fi arătat un regres fără precedent al turismului românesc. Mulți angajați nu ar fi avut oportunitatea de a descoperi frumusețile Bucovinei și ale țării dacă nu ar fi beneficiat de aceste vouchere de vacanță. Prin extinderea voucherelor de vacanță și în mediul privat, consecințele pozitive se vor reflecta atât în turism, cât și în alte sectoare economice, pe orizontală - HoReCa, industria alimentară, transport, servicii, comerț etc.”, a spus vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor. Liliana Agheorghicesei a mai precizat că dezbaterea de la Senat la care a participat și în calitate de agent economic din sectorul turism a reliefat impactul pozitiv al acestui act normativ asupra angajaților și angajatorilor din sectorul privat, cu efect pozitiv și la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Liliana Agheorghicesei a solicitat în Senat aprobarea legii pentru acordarea tichetelor de vacanță salariaților din privat.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Suceveanca Liliana Agheorghicesei a solicitat în Senat aprobarea legii pentru acordarea tichetelor de vacanță salariaților din privat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei