Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 69 (8293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Schimbare de gardă

Dan Ioan Cușnir îi cedează lui Vasile Rîmbu conducerea Organizației Municipale Suceava a PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, preia conducerea Organizației Municipale Suceava a PSD, de la actualul președinte Dan Ioan Cușnir. „În cadrul Biroului Organizației Municipale îi voi ruga pe  colegii mei să îmi accepte demisia din onoranta funcție de președinte pentru a se putea propune în Biroul Organizației Județene numirea lui Vasile Rîmbu ca președinte interimar, până când se vor organiza alegerile interne din PSD. Demisia mea este în favoarea domnului Vasile Rîmbu, este condiționată de numirea domnului Vasile Rîmbu ca președinte interimar”, a declarat Dan Ioan Cușnir, joi, în conferință de presă. Acesta a afirmat că Rîmbu, care „și-a dovedit în nenumărate rânduri capacitățile de manager și de leader”, „a revenit în linia întâi” a organizației social-democraților suceveni.  

Dan Ioan Cușnir a afirmat că la spital Vasile Rîmbu a condus „la nivel de excelență” o echipă de peste 1200 de oameni, că a atras fonduri pentru dezvoltare „indiferent de culoarea politică a conducerii naționale sau a conducerii județene” și a cheltuit eficient acele sume. Printre proiectele de succes ale fostului manager al Spitalului de Urgență, Cușnir a menționat ambulatoriul de la spital, construit și dat în folosință în doar 11 luni, extinderea și modernizarea UPU, a blocului operator, înființarea USTAC și a secției de cardiologie intervențională la Cardiologie, laboratorul de medicină nucleară, centrul de excelență în radiologia intervențională. De asemenea, liderul PSD a subliniat că spitalul sucevean a fost prima instituție publică din România certificată conform normelor ISO împotriva mitei.

„Ne dorim ca și orașul Suceava să aibă un parcurs similar cu cel al spitalului județean și să devină oraș etalon în România”, a spus Dan Ioan Cușnir și a dat asigurări că Rîmbu va avea tot sprijinul Organizatiei Municipale PSD Suceava, despre care crede că poate atrage votanți din afara partidului, în condițiile în care „la toate alegerile de până acum, candidatul PSD la funcția de primar a obținut sub scorul partidului”, ceea ce înseamnă că „un segment de votanți ai PSD” au votat cu Ion Lungu. 

 

Noul președinte vrea un PSD fără găști, scandaluri și circ

La rândul său, Vasile Rîmbu a făcut apel la solidaritate și la respect reciproc: „Trăim niște vremuri deosebite atât în plan extern, cât și în plan național. Pacea nu mai este atât de sigură ca altădată. Viața noastră din toate punctele de vedere nu mai este așa cum a fost altădată. Așa încât mai bine să fim solidari, noi între noi și cu alții”. Acesta a declarat că nu excelează la discursuri și nu are „talent oratoric”, că nu este „versat politic” și consideră că „dușmăniile nu duc la progres”. „Întotdeauna mi-a plăcut echipa, dar cea de pe primul loc. Nu mi-a plăcut plutonul. Am vrut să fiu fruntaș și dacă nu aș fi avut șansa să fiu fruntaș nu m-aș fi băgat în luptă”, a afirmat Rîmbu, subliniind intenția de a participa la proiecte de top. În ceea ce privește stilul de conducere a organizației municipale, viitorul președinte interimar a arătat că mizează pe reguli, ordine, disciplină, pe „dispariția gășcuțelor” și cooperarea pentru obiectivul comun, „fără scandaluri și fără circ”. Vasile Rîmbu a mai spus că „în glumă”, ar putea spune: „Îmi place democrația, dar cea mai frumoasă și mai eficientă formă de democrație este dictatura controlată, adică atunci când ai spus un cuvânt, să fie respectat”, dar că se va adapta, pe parcurs, la democrația de partid.

Mai menționăm că Dan Ioan Cușnir a fost președintele Organizației Municipale Suceava a PSD de 7 ani, de aproape două mandate, și a renunțat la funcție motivând că „o schimbare acum va aduce energii noi, oameni noi, idei noi, proiecte noi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cușnir îi cedează lui Vasile Rîmbu conducerea Organizației Municipale Suceava a PSD.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Dan Ioan Cușnir îi cedează lui Vasile Rîmbu conducerea Organizației Municipale Suceava a PSD3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei