Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 69 (8293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Deputații AUR Suceava vor ca pompierii voluntari să fie încadrați prin lege la condiții speciale de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR Suceava, Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, au depus la Parlamentul României o propunere legislativă pentru completarea articolului 30 din legea 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii prin asimilarea stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă pentru personalul serviciilor de urgență voluntare care a desfășurat activitate de intervenție pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor și protecția persoanelor sau alte situații de urgență.

Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu au explicat că în momentul de față există o practică neunitară a instanțelor de judecată în sensul că unele instanțe au apreciat că angajații serviciilor de urgență voluntare sunt încadrați la condiții speciale de muncă, constatându-se dreptul acestora la încadrarea în condiții speciale de muncă în procent de 100%. „În același timp, alte instanțe au apreciat că activitatea prestată de personalul serviciilor de urgență voluntare nu poate fi încadrată la condiții speciale întrucât acest text se aplică numai personalului din Ministerul de Interne și că are loc o extindere a aplicării unui act normativ”, au precizat cei doi deputați AUR Suceava.

Aceștia au adăugat că într-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție se precizează că se impune „adoptarea unei soluții legislative prin introducerea unui text de lege care să prevadă expres ca activitatea de intervenție pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor și protecția persoanelor, a animalelor și a bunurilor periclitate de incendii și alte situații de urgență desfășurate de personalul serviciilor de urgență voluntare din subordinea consiliilor locale ale municipiilor, orașelor și comunelor ca fiind loc de muncă în condiții speciale”.

Dore Acatrinei și Florin Pușcașu au adăugat că astfel ar fi înlăturată o discriminare între personalul serviciilor de urgență din subordinea consiliilor locale ale municipiilor, orașelor și comunelor și personalul Ministerului de Interne. Cei doi deputați consideră că nici un reprezentant al poporului nu are vreun motiv întemeiat să voteze împotriva unei astfel de legi,mai ales că mulți dintre aceștia declară că sprijină comunitățile locale și primarii, dar aleg să nu voteze legi care ajută cetățenii în general și personalul din serviciile de urgență voluntare în special.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR Suceava vor ca pompierii voluntari să fie încadrați prin lege la condiții speciale de muncă.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputații AUR Suceava vor ca pompierii voluntari să fie încadrați prin lege la condiții speciale de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei