Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 69 (8293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Descinderi DIICOT

A treia grupare de dealeri de droguri săltată în ultimele zile. Trafic cu substanțe de mare risc și minoră ajunsă sclavă sexuală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problematica consumului de droguri între tineri, mulți dintre ei minori, pare a fi ajuns la un nivel care a impus acțiuni imediate ale structurilor antidrog față de grupări care erau monitorizate de câteva luni, unele chiar de ani de zile. 

Ieri, polițiști de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 9 percheziții în orașul Siret, vizați fiind opt suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic de substanțe cu efecte psihoactive, dar și privind infracțiunea de act sexual cu un minor.

Și în acest caz este vorba de cantități mari de droguri, inclusiv din cele incluse în categoria de mare risc, și de minori victime, ajunși dependenți.   

Din datele de anchetă rezultă că pe parcursul anului 2022 mai mulți tineri din Siret ar fi comercializat, în mod repetat, canabis, cocaină, amfetamină și ecstasy consumatorilor din județul Suceava.

 

Transport de canabis și cocaină, interceptat în municipiul Suceava

În timpul monitorizării grupării, în luna iunie a anului 2022, într-un autoturism care circula în municipiul Suceava au fost descoperite 214 grame de canabis și aproximativ 13 grame de cocaină.

Pe parcursul anchetei a fost documentat și cazul unei minore care ar fi fost determinată să întrețină, în mod repetat, relații sexuale, contra unor substanțe stupefiante, psihotrope sau psihoactive, de care aceasta era dependentă.

De altfel, sunt cunoscute mai multe cazuri de fete minore din zona Rădăuți-Siret care au ajuns să fure bani din casă, să fugă de la domiciliu ori să facă sex cu diferiți indivizi pentru a primi mai departe din substanțele de care erau deja dependente. 

8 suspecți au fost conduși, pentru audieri, ieri, în fața procurorului de caz de la DIICOT Suceava.

Suportul de specialitate al acțiunii a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Opt arestați în ultima săptămână. Câți mai urmează? 

De remarcat că în ultima săptămână opt tineri, dealeri de droguri din Siret și Rădăuți, au fost arestați de instanțele sucevene în urma acțiunilor structurilor antidrog.

Pare a fi vorba de o acțiune concentrată, de mult așteptată, pentru oprirea fenomenului consumului de droguri între tineri.

Reamintim, pe scurt, că în această săptămână s-a acționat în cadrul unor percheziții de amploare la Rădăuți, fiind vizați cinci tineri și o tânără despre care s-au adunat probe privind trafic masiv de droguri către clienți din zona Rădăuți.

O parte din consumatorii interceptați de structurile de combatere antidrog erau și minori, elevi, iar în cazurile extreme au fost și clienți cu vârste între 13 și 16 ani.

Anchetatorii au date concrete despre elevi care au furat bani din casă sau au împrumutat bani cu camătă pentru a mai avea acces la substanțele de care erau dependenți și despre fete care au fugit de acasă și au intrat în medii dubioase pentru a se droga.

În acest dosar, la propunerea procurorilor de la DIICOT, magistrații de la Tribunalul Suceava au emis șase mandate de arestare față de cei șase inculpați, și ei foarte tineri, cu vârste între 20 și 22 de ani.

Săptămâna trecută, au mai fost arestați alți doi tineri din Siret. 

Ancheta din acest caz a început de doi ani, însă datele mai noi au arătat că principalul acuzat din dosar, un tânăr din Siret mutat la Cluj, a continuat traficul prin intermediul unui complice care asigura traficul pe zona Siret. Și în acest caz este vorba de tranzacții de ordinul zecilor de mii de lei. 

În cazul celor doi inculpați de la Siret mandatele de arestare au fost confirmate definitiv și de Curtea de Apel Suceava.

Aseară, procurorul de caz urma să decidă ce măsuri va lua mai departe față de cei opt suspecți săltați după acțiunea de ieri de la Siret. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A treia grupare de dealeri de droguri săltată în ultimele zile. Trafic cu substanțe de mare risc și minoră ajunsă sclavă sexuală.
 Vizualizări articol: 2629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A treia grupare de dealeri de droguri săltată în ultimele zile. Trafic cu substanțe de mare risc și minoră ajunsă sclavă sexuală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei