Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 63 (8287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Plângere penală

Furt de masă lemnoasă, cu bușteni ascunși sub prelata unui camion, la Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situație mai ciudată, care s-ar putea solda nu doar cu dosar penal, ci și cu confiscarea unui vehicul de mare tonaj, pentru că volumul de masă lemnoasă încărcat, fără documente legale de transport, depășea 10 metri cubi, a fost semnalată de un pădurar din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Cazul a fost prezentat și de activistul de mediu Daniel Bodnar, care a făcut o serie de live-uri pe această temă, primul fiind cu un camion abandonat pe marginea drumului, cu mașina de Poliție lângă el, ca urmare a sesizării prin apelul unic 112.

Autocamionul, folosit de obicei pentru transport de materiale de construcții, era încărcat cu bușteni, acoperiți cu prelată, încât nimeni să nu știe ce conținea.

În cursul zilei de miercuri, 15 martie, pădurarul Ilie Vaman, gestionarul cantonului silvic Deia, a adus la cunoștința conducerii Ocolului Silvic Vama faptul că există suspiciuni privind un furt de masă lemnoasă.

„Din primele cercetări reiese faptul că prestatorul de servicii care a încheiat contract cu Ocolul Silvic Vama, pentru exploatarea masei lemnoase din partida 22/2100029602270, UP I Deia, și-a depășit atribuțiile pe care le avea, respectiv de sortare a materialului lemnos în lemn de lucru și lemn de foc pe platforma pusă la dispoziție de Ocolul Silvic Vama. Reprezentantul societății a sustras 10 mc de lemn, respectiv nouă piese, pe care le-a încărcat într-un autocamion cu numărul de înmatriculare SV 83 SIF, fiind oprit de oamenii legii pentru verificări”, au explicat reprezentanții OS Vama.

De altfel, Ocolul Silvic Vama s-a constituit parte civilă cu privire la volumul de lemn sustras fără drept, în valoare de 6.147,9 lei, și a depus plângere penală în acest caz împotriva tuturor persoanelor care se fac vinovate de săvârșirea infracțiunii de furt.

Șoferul autocamionului a încercat să scape de responsabilitate, părăsind mașina pe marginea drumului, apoi i-a purtat pe drumuri pe polițiști, motivând că îi este rău și are nevoie să meargă la spital. Nu era nevoie, după cum a rezultat din consultația medicală, care nu l-a scăpat de a da declarații la Poliție, pentru cercetări mai amănunțite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furt de masă lemnoasă, cu bușteni ascunși sub prelata unui camion, la Vama.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furt de masă lemnoasă, cu bușteni ascunși sub prelata unui camion, la Vama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei