Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 63 (8287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consultare

Deputatul PSD Mirela Adomnicăi îi invită pe suceveni la o dezbatere publică pe noile proiecte ale Legii educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi îi invită pe suceveni la o dezbatere publică pe noile proiecte ale Legii învățământului. Mirela Adomnicăi a spus că dezbaterea publică va avea loc pe 30 martie, în cadrul unei noi ediții a proiectului „Cafeneaua politică”, pe care l-a început în urmă cu aproximativ jumătate de an, cu scopul de a organiza periodic dezbateri pe diverse teme de interes, cu specialiști în domeniu. „Pe data de 30 martie a.c., vom vorbi despre  cum putem îmbunătăți cele două proiecte de lege: Proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar”, a transmis Adomnicăi.

Persoanele interesante să participe la această dezbatere sunt rugate să trimită datele de contact pe adresa de e-mail mirela_adomnicai@yahoo.com, pentru a le comunica toate detaliile legate de organizarea dezbaterii. Pe aceeași adresă de e-mail pot fi trimise și observațiile și completările la cele două proiecte de lege. „Le voi citi pe fiecare în parte și mă voi asigura că propunerile și obiecțiile sucevenilor vor fi integrate într-un set de amendamente  pe care PSD le va susține în Coaliție și în comisiile parlamentare de specialitate”, a dat asigurări deputatul social-democrat sucevean.

Mirela Adomnicăi a declarat că, din punctul său de vedere, în contextul în care în ultimele trei decenii legislația în domeniul educației a suferit multe modificări, însă învățământul românesc nu a făcut progrese semnificative, în momentul de față este nevoie de o implicare din partea a cât mai multor suceveni în consultările demarate de Partidul Social Democrat asupra proiectelor de lege ale educației.

„Fie că vorbim de cadre didactice, de elevi sau studenți, părinți, ONG-uri, sindicate, consider că e nevoie să cunoaștem în primul rând cele două proiecte de lege făcute publice recent de Ministerul Educației și să aducem cât mai multe observații și completări, pentru a nu avea doar o schimbare superficială”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a afirmat că, în prezent, cifrele nu arată bine, având în vedere că rata de părăsire timpurie a școlii este ridicată, iar, conform testelor PISA, 44% dintre elevii de 15 ani sunt analfabeți funcțional, plasați pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul de competență la citit, matematică și științe. „Încă avem școli nesigure, departe de a fi considerate moderne, digitalizate și verzi. O treime dintre școlile din județ nu au pază sau supraveghere video. În privința învățământului universitar, studiile arată că aproape un student din doi nu termină facultatea. Suntem, vrem, nu vrem, în aceeași clasă, cu care nu vom reuși să promovăm decât dacă ne spunem punctul de vedere. Așadar, ieșiți, vă rog, la tablă!”, le-a transmis Mirela Adomnicăi sucevenilor care vor să participe la această dezbatere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD Mirela Adomnicăi îi invită pe suceveni la o dezbatere publică pe noile proiecte ale Legii educației.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul PSD Mirela Adomnicăi îi invită pe suceveni la o dezbatere publică pe noile proiecte ale Legii educației1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei