Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 63 (8287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânărul mort pe masa de operație suferise un edem pulmonar masiv asfixic

Vineri, 17 Martie 2023 (17:24:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii legiști au emis primele concluzii privind cazul tânărului cercetător în vârstă de doar 28 de ani care a murit, miercuri, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenție chirurgicală la cot la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Aceste concluzii preliminare nu pot aduce la acest moment un verdict privind vinovăția cuiva, însă sunt un punct de plecare esențial al anchetei. Astfel, medicul legist a indicat două cauze ale decesului, respectiv stopul cardio-respirator și edemul pulmonar acut masiv asfixic. 

Dacă prima cauză a decesului este una aproape general valabilă, a doua indică faptul că în timp ce tânărul era anesteziat s-a produs un puternic șoc la nivel pulmonar, atât de puternic și masiv încât a dus la asfixie. De principiu, o astfel de reacție atât de violentă nu se poate produce decât atunci când se produce o reacție a organismului la o substanță. Pare plauzibil așadar ca organismul tânărului să fi reacționat extrem de rău la una din substanțele din anestezic. De ce s-a întâmplat asta ar trebui să reiasă, poate, din probele recoltate la autopsie, care au fost trimise la un laborator specializat.

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr. Cristian Rusu, a declarat că Valeriu Stoilov a fost internat luni, 13 martie, și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de miercuri, 15 martie. „S-au făcut toate analizele și investigațiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nici o suferință anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, inițial reversibil, apoi n-a mai răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat dr. Rusu.
Medicul anestezist Mihai Simu, cel vizat direct de acuzații, a avut decența de a oferi răspunsuri în fața camerelor de luat vederi. „Cu mâna pe Biblie, dacă mi-aș cunoaște o vină, aș recunoaște, indiferent de consecințe. A fost un caz imprevizibil, de 36 de ani n-am văzut așa ceva. Am fost doi anesteziști, nici unul nu a lipsit din sală nici 30 de secunde. Am urmat exact protocolul, medicament cu medicament, protocol administrat cu succes la persoane de 80-90 de ani”, a declarat dr. Simu. Acesta a spus că, la câteva minute după administrarea anesteziei, Valeriu a avut un spasm bronșic „extraordinar de puternic”, rezolvat cu antispastice, după care aproximativ 10 minute oxigenarea, ritmul și frecvența cardiacă au fost bune. Apoi, brusc, activitatea cardiacă s-a prăbușit, tânărul a făcut stop cardiorespirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.
Aceste declarații confirmă practic în mare și ce a rezultat la autopsie. Întrebarea care se pune acum este dacă reacția a venit din cauza unei substanțe în cantitate prea mare ori din cauza unei alergii extreme a organismului la acea substanță, care nu avea de unde să fie intuită.

Doctorul anestezist a mai spus că pacientului nu i-au fost făcute preoperator teste de alergologie deoarece acesta a negat o posibilă alergie, iar protocoalele obișnuite nu prevăd testarea în astfel de condiții.

Tânărul de 28 de ani suferise o fractură la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. Leziunea era una departe de a pune probleme, astfel că tânărul a decis să se opereze pe plan local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul mort pe masa de operație suferise un edem pulmonar masiv asfixic.
 Vizualizări articol: 2548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânărul mort pe masa de operație suferise un edem pulmonar masiv asfixic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei