Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 56 (8280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Foarte mulți

Se îngroașă rândurile sucevenilor care ajung în Penitenciarul Botoșani pentru că au condus băuți și fără permise de conducere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă un sucevean care a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului a ajuns în Penitenciarul Botoșani, mandatul fiind pus în executare în data de 7 martie.

Ștefan Rață, din Dumbrăveni, are de executat 1 an și 3 luni de închisoare, iar Poliția orașului Salcea a pus în executare mandatul emis de Judecătoria Suceava. Respectivul primise inițial pedeapsa cu suspendare, dar nu a respectat graficul de supraveghere impus. În aceste condiții, judecătorii au admis sesizarea Serviciului de Probațiune și au înlătura beneficiul suspendării executării pedepsei.

Bărbatul a fost identificat pe raza comunei Dumbrăveni și transportat sub escortă în Penitenciarul Botoșani.

Se remarcă faptul că în ultima perioadă, în medie, în fiecare săptămână, cel puțin câte un sucevean care a comis infracțiuni la regimul rutier ajunge să fie condamnat definitiv și încarcerat.

Asta în condițiile în care aceste condamnări cu executare nu se dau foarte ușor.  Cei care ajung la închisoare sunt de regulă cei care sunt condamnați o dată cu suspendare (chiar dacă este vorba de cumul de infracțiuni, cel mai adesea conducere fără permis și sub influența alcoolului) și care repetă infracțiunile în termenul de încercare impus de judecători.

Așadar, clemență există, poate chiar prea multă în unele cazuri, însă chiar și așa parcă tot mai mulți sunt cei care ajung în Penitenciarul Botoșani pentru infracțiuni rutiere.

Dacă toți cei care comit ”dubla” conducere fără permis și sub influența alcoolului ar fi trimiși să execute pedepse în regim de penitenciar mai mult ca sigur că nu ar exista capacitate fizică pentru încarcerarea acestora.

 

Și cei mai nou urmăriți general din județul Suceava au de executat tot pedepse pentru infracțiuni rutiere

Și pe lista de urmăriți general afișată pe site-ul Poliției Române, cele mai noi nume sunt ale unor suceveni care au de executate pedepse pentru infracțiuni la regimul rutier.

Andrei Leuștean, din Pojorâta, este condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier.

Un alt urmărit general este Dumitru Verdiș, din Dumbrăveni, care are de executat 1 an și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier.  

Poliția Română a declanșat procedurile de urmărire și a unui bărbat din satul Soloneț, comuna Todirești, care a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 3 ani și 9 luni de închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier, dar și pentru dare de mită.

Toate problemele pe linie penală ale lui Cătălin Dănuț Pâțu au plecat tot de la consumul de alcool la volan.

Într-o primă fază, în decembrie 2017, inculpatul a fost depistat beat în trafic de un echipaj rutier.

Pentru a scăpa basma curată, Pâţu i-a oferit agentului de poliție suma de 500 de euro, ofertă repetată de mai multe ori. Bărbatul a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge, iar la un moment dat a devenit și agresiv cu polițiștii din echipaj.

După acest caz, bărbatul a fost trimis în judecată și condamnat pentru ultraj, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pentru infracțiunea de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi pentru dare de mită. Acesta primise la Tribunalul Suceava 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare, dar, cu multă șansă, în apel, pedeapsa i-a fost micșorată în 2 ani și 6 luni cu suspendare.

Bărbatul a reacționat atât de bine la clemența judecătorilor încât în anul 2021 s-a ales cu un nou dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

În noile condiții, judecătorii i-au aplicat 1 an și 3 luni de detenție pentru noile infracțiuni și au constatat că faptele sunt concurente cu primele, astfel că și prima pedeapsă, de 2 ani și 6 luni închisoare, a devenit una cu regim de executare în penitenciar.

Pedeapsa rezultantă este de 2 ani și 9 luni de închisoare în regim de penitenciar.

Sentința a rămas definitivă în data de 23 februarie 2023, doar că bărbatul, născut la Cajvana, dar cu domiciliul la Soloneț, nu a mai fost de găsit.

Poliția Română a declanșat procedurile de urmărire și a făcut publică fotografia celui condamnat, așteptând informații cu privire la unde s-ar afla.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se îngroașă rândurile sucevenilor care ajung în Penitenciarul Botoșani pentru că au condus băuți și fără permise de conducere.
 Vizualizări articol: 3075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Se îngroașă rândurile sucevenilor care ajung în Penitenciarul Botoșani pentru că au condus băuți și fără permise de conducere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei