Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 56 (8280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Deputații AUR Suceava, Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, vor înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR Suceava, Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, au depus în Parlamentul României o propunere legislativă pentru înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România. Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei propun ca această bancă să funcționeze ca instituție de credit, persoană juridică de drept privat, deținută de statul român și care să aibă ca obiective facilitarea accesului la finanțare pentru persoane fizice și IMM-uri care își desfășoară activitatea în domeniul agricol, precum și asigurarea la proiecte de finanțare pentru proiecte de dezvoltare, modernizare sau adaptare a infrastructurii agricole, precum și atragerea capitalului privat de investiții în domeniul agricol.

„Este cunoscut faptul că acest domeniu reprezintă un motor important al economiei naționale, fiind unul dintre principalii contributori la produsul intern brut și în egală măsură unul în care există potențial real de dezvoltare, datorită caracteristicilor geografice ale României și ale calității solului, precum și ale resurselor de apă de care dispune țara noastră, dar care nu sunt exploatate corespunzător pentru a susține dezvoltarea sectorului agricol național. Agricultura României nu este una săracă, ci prost gestionată, insuficient ajutată de stat”, au spus cei doi deputați AUR Suceava. Ei au arătat că din cele aproximativ 14 milioane de hectare de teren agricol, sub un milion beneficiază de sisteme de irigații, ceea ce face să existe o vulnerabilitate în fața secetei și a încălzirii globale, fenomene care își arată frecvent efectele. Pușcașu și Acatrinei au mai declarat că, în prezent, România are o productivitate mai scăzută a recoltelor în comparație cu alte țări agricole avansate tehnologic, iar acest aspect este unul îngrijorător prin raportare la faptul că România se numără printre primele zece țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește suprafața agricolă.

„În lipsa unui plan național de investiții cu dobânzi subvenționate de stat, micii fermieri vor lua în considerare sau vor fi siliți să-și înstrăineze bunurile imobile și mobile pe care le dețin.

În Romania, aproape jumătate din populație locuiește în mediul rural, țara noastră aflându-se pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. De asemenea, lipsa de viziune a statului român conduce în mod evident la creșterea sărăciei în mediul rural, iar efectul se extinde și asupra agriculturii”, au spus deputații AUR Suceava, ei adăugând că reprezentanții Guvernului României nu au introdus în PNRR realizarea infrastructurii de irigații și nici alte investiții care să dinamizeze sectorul agricol. Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu consideră că se impune astfel construirea unor instrumente financiare prietenoase, care să fie gestionate direct de către statul român. Ei susțin că soluția este acordarea de către stat, prin intermediul unei bănci pentru dezvoltarea agriculturii naționale, a susținerii financiare dezvoltării exploatațiilor individuale de dimensiuni mici și medii, a infrastructurii deficitare a sistemului de irigații național, precum și pentru dezvoltarea optimă a sistemului de organizare și logistică.

De asemenea, aceștia arată că adoptarea acestei legi ar crea premisele subvenționării dobânzilor la creditele agricole și la subvenționarea asigurării culturilor agricole, realizarea de depozite agricole și investiții în irigații care pot stimula asocierea agricultorilor pentru trecerea la o altă etapă, și anume o agricultură competitivă, realizată pe suprafețe mai mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR Suceava, Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, vor înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deputații AUR Suceava, Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, vor înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei