Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 56 (8280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Câteva eroine din sport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O emisiune-concurs de culturăgenerală (pe care în general nu o urmăresc, dar nu ştiu să spun de ce, probabil fiindcă ora de difuzare se suprapune peste alte evenimente de la orele serii) din care am urmărit zilele trecute un episod întreg mi-a sugerat subiectul de astăzi, desigur la pachet cu Ziua Femeii, ceea ce mă obligăcaînainte de orice altceva să adresez cele mai frumoase gânduri şi urări de bine suprem tuturor doamnelor din vieţile noastre. Aşadar, una din întrebările adresate concurentului ajuns în final (deci cel mai bun) la emisiunea respectivă a fost să spună care din cele 4 nume scrise în ecran era al unei excepţionale şahiste din România. Orice om normal, care a auzit de sport în general, în principiu n-are voie să nu fi auzit de Elisabeta Polihroniade, căci evident de dânsa era vorba. Băiatul ăla însă a ales un nume de cântăreaţă! Iar asta l-a făcut pe prezentator să conchidă că numai din cauza vârstei n-a prins-o în activitate pe distinsadoamnănici caşahistă, nici că realizator de emisiuni radio-tv. Pe mine însă m-a trimis într-o altă direcţie, anume că nu tratăm cu dragostea şi respectul cuvenite marile figuri din sport. Dar nici din muzică, literatură, teatru, cinema. Altfel spus, cei care ne fac viaţa mai frumoasă nu se bucurăde ceea ce li s-ar cuveni nici în timpul vieţii şi al obţinerii de mari performanţe, nici după trecere în eternitate. Câţi din cei tineri au habar de jucătoarea de tenis de masă Maria Alexandru,tripla campioanămondială la dublu!, lucru care pare SFîn ziua de azi), de săritoarea în înălţime Iolanda Balaş, de săritoarea în lungime Viorica Viscopoleanu ori de aruncătoarea de suliţă Mihaela Peneșsau de disc Lia Manoliu, de alergătoarea Gabriela Szabo, toate fiind campioane mondiale sau olimpice, iar unele şi deţinătoare de recorduri mondiale? Să mai amintim şi de senzaţionalele noastre gimnaste în frunte cu Nadia Comăneci, de canotoarele dintre care Elisabeta Lipăa fost cea mai bună din istoria acestui sport, de scrimă şi de Ana Maria Brânză, ori de tenis şi de Virginia Ruzici şi Simona Halep. Să nu le uităm, ba să le şi aducem măcar o dată pe an, de 8 Martie, un pe deplin meritat omagiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva eroine din sport.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câteva eroine din sport5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei