Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 56 (8280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Salubrizarea de primăvară

Primăria Suceava anunță programul de curățenie. Autovehiculele parcate în zonele notificate vor fi ridicate cu ajutorul Poliției Locale

Primăria Suceava începe, de luni, 13 martie a.c., campania de curățenie de primăvară, care vizează străzile, trotuarele, rigolele și spațiile verzi. Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat miercuri, în conferință de presă, programul de salubrizare a principalelor artere din oraș și a făcut apel la proprietarii de autoturisme ca în intervalele orare anunțate să nu parcheze în zonele notificate. „Pe toată perioada de salubrizare, fac apel la cetățeni să asigure eliberarea carosabilului pentru a permite accesul utilajelor de salubrizare. În cazul în care autovehiculele nu au fost mutate, vom apela la Poliția Locală pentru ridicarea acestora”, a declarat Harșovschi. Viceprimarul a afirmat că această campanie de curățenie se va derula în trei etape, prima fiind în perioada 13-24 martie a.c., după următorul program:

 

Nr. crt.

Data

Strada

Interval orar

1.

Miercuri, 15 martie 

  • Calea Obcinilor, Str. Vasile Grecu
  • Calea Burdujeni de la intrare Str. Ghe. Doja până la ieșirea spre Botoșani

8.30-12.00

12.00-16.00

2.

Joi, 16 martie

  • Str. Mitropoliei  - str. I. V. Viteazul

8.30-12.00

3.

Vineri, 17 martie

  • Str. N. Bălcescu, Str. M. Eminescu, Str. Mărăști, Str. Veronica Micle

8.30-12.00

4.

Luni, 20 martie

  • B-dul G. Enescu, Str. Mărășești
  • Str. Universității

8.30-12.00

12.00-16.00

5.

Marți, 21 martie

  • Str. Mărășești II

8.30-12.00

6.

Miercuri, 22 martie

  • Str. Zamca;

8.30-12.00

7.

Joi, 23 martie

  • Str. Petru Rareș

8.30-12.00

8.

Vineri, 24 martie

  • Str. V. Alecsandri
  • Str. M. Viteazul

8.30-12.00

 

 

A doua etapă se desfășoară în perioada 27 martie - 7 aprilie a.c. și vizează salubrizarea și întreținerea spațiilor între blocuri, cu sprijinul asociațiilor de proprietari, din toate cartierele orașului. Ultima etapă, 10-14 aprilie a.c., se axează pe salubrizarea zonelor adiacente unităților de învățământ, a locașurilor de cult, a locurilor de joacă și a zonelor de agrement.

Viceprimarul a afirmat că acțiuni de salubrizare vor fi organizate în Parcul Șipote și în Pădurea Zamca. Echipele de curățenie vor fi formate din minimum 10 persoane, dotate cu autospeciale de măturat mecanizat carosabil, autospeciale de măturat trotuarul, încărcător frontal tip Wola, autospeciale de transport deșeuri, autospeciale de spălat deșeuri etc.

„Curățenia orașului este o responsabilitate comună, administrație – cetățeni. Administrația încasează taxe și trebuie să asigure curățenia în întregul oraș, dar cetățenii trebuie să o mențină. Din acest motiv, fac un nou apel la simțul civic al sucevenilor pentru păstrarea curățeniei în municipiul Suceava”, a declarat Lucian Harșovschi.

Acesta a mai spus că specialiștii din primărie lucrează la un proiect de actualizare a programului de salubrizare, prin care intenționează să impună ca în anumite zile, săptămânal sau bisăptămânal, într-un anumit interval de timp, mașinile să nu fie parcate pe străzi, pentru o mai bună igienizare a străzilor și a trotuarelor. „Vom monta panouri informative pentru ca sucevenii să știe ziua și ora în care strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru a permite firmei de salubrizare să măture, să aspire și să spele partea carosabilă și trotuarele. Dacă va fi cazul, vom apela și la ajutorul Poliției Locale pentru autoturismele care vor fi parcate în intervalul anunțat, acestea fiind ridicate și transportate contra cost”, a mai spus Lucian Harșovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava anunță programul de curățenie. Autovehiculele parcate în zonele notificate vor fi ridicate cu ajutorul Poliției Locale.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava anunță programul de curățenie. Autovehiculele parcate în zonele notificate vor fi ridicate cu ajutorul Poliției Locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei