Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 21 (8245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmărit general

La 23 de ani, arestat în lipsă pentru noi furturi după ce a ispășit deja condamnări pentru tâlhărie și viol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din păcate deja infractor cu state vechi, este dat în urmărire generală, după ce a continuat să fure deși se afla sub control judiciar într-un alt dosar privind furturi.

Alexandru Nicolae Cuciureanu se află în această situație deși are doar câteva luni de zile de când a ieșit din penitenciar, unde a executat o pedeapsă de 3 ani și 9 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „furt calificat” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, pedeapsă ce a conținut și condamnări mai vechi.

La începutul acestui an, pe 4 ianuarie, mai multe colete cu electronice și încălțăminte au fost furate din interiorul unui microbuz care aparține unei firme de curierat, parcat pe o stradă din Gura Humorului.

Cu ocazia cercetărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că șoferul a parcat microbuzul în apropierea blocului în care locuiește, dar nu a asigurat corespunzător autovehiculul.

Ieșit la furat, Alexandru Nicolae Cuciureanu a deschis mașina, a luat mai multe colete pe care apoi le-a vândut. Polițiștii din Gura Humorului au reușit să-l prindă destul de rapid, iar pe numele lui Cuciureanu a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore.

Alexandru Nicolae Cuciureanu era deja sub control judiciar pentru un furt de pe raza de competență a Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc. Controlul judiciar a fost revocat, iar măsura a fost schimbată cu arestul preventiv. La data la care mandatul de arestare a rămas definitiv (25 ianuarie), Cuciureanu nu a mai fost însă de găsit, astfel că s-au declanșat procedurile de dare în urmărire a acestuia.

Fotografia tânărului a fost afișată pe site-ul Poliției Române și se așteaptă informații cu privire la unde s-ar afla.

 

Cazier întins pe trei pagini

Alexandru Nicolae Cuciureanu a mai ispășit condamnări pentru viol, tâlhărie, numeroase furturi (inclusiv furturi de mașini) și conduceri fără permis, scăpând de fiecare dată destul de ușor. El are un cazier întins pe trei pagini.

În luna noiembrie a anului 2019, pe timp de zi, o femeie în vârstă de 54 de ani a fost urmărită în centrul Sucevei, în timp ce s-a deplasat la CEC Bank, de unde a scos o sumă de bani. Un tânăr s-a apropiat de femeie, i-a smuls poșeta și a fugit. Doi bărbaţi care se aflau în zonă, în parcarea de lângă Biserica ”Sf. Dumitru”, l-au prins pe autor și l-au predat polițiștilor.

Autorul a fost identificat în persoana lui Alexandru Nicolae Cuciureanu, în vârstă atunci de 19 ani, din Solca.

La vremea tâlhăriei din noiembrie 2019, tânărul era eliberat de aproximativ trei luni din penitenciar.

Printre altele, tânărul a mai spart o casă din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, zona Orizont, de unde au plecat cu aproximativ 6.000 de lei și un ceas de firmă.
Cea mai gravă faptă, care l-a dus în centrele de reeducare (școli de corecție), a fost un viol. 

Împreună cu un alt minor, a dus o fată de 15 ani în locuinţa unui bărbat în vârstă de 83 de ani, din Solca. Acolo, toţi au consumat alcool, ulterior fata fiind violată de bătrân, dar şi de cei doi tineri care au dus-o în locuinţă.

Raportat la fapte și perioada petrecută după gratii se poate spune că tânărul a scăpat în general cu pedepse ușoare.

 

A avut șansa să aibă loc de muncă, cazare și masă, după ispășirea pedepsei pentru viol 

Monitorul de Suceava a relatat acum ceva vreme povestea vieții acestui tânăr. O poveste despre un tânăr care a fost abandonat de la naștere de părinți, a avut o copilărie foarte grea, dar a avut totuși șanse de a o lua pe un alt drum în viață.     

Tânărul a fost abandonat de mamă la naștere și a ajuns la o familie, în plasament. Acolo, până în clasa a IV-a, a fost un copil cu perspective bune, cu rezultate mulțumitoare la învățătură. Ulterior această familie a mai primit un copil în plasament și comportamentul băiatului s-a schimbat în rău. Alexandru a fost preluat într-un centru de plasament din Fălticeni, apoi a ajuns la Centrul de la Solca. Pe măsură ce a crescut, problemele de comportament s-au accentuat, ajungând să fie temut de ceilalți copii din centru. Încă de când era în centrul de plasament, acesta a început să fure, inclusiv mașini.

Alexandru a fost inclus în programe educaționale, unde participa la activități, fiind aparent receptiv. Ulterior, însă, făcea probleme mari.

Violul a fost prima faptă gravă care l-a dus după gratii.

Mai mulți oameni din Suceava s-au implicat pentru a-l ajuta pe acesta, chiar și după ce a fost condamnat pentru viol, convinși că băiatul merită o șansă. După ce a ispășit pedeapsa pentru viol, Alexandru Nicolae Cuciureanu a primit o slujbă de la un tânăr care a vrut foarte mult să-l ajute. În timp ce demersurile de angajare erau în toi la Agenția Forțelor de Muncă, după trei zile de muncă, tânărul nu a mai vrut să continue și i-a spus omului de afaceri că munca respectivă nu este pentru el.

Tânărul a avut și șansa de a primi o cameră și a avea asigurată masa, în municipiul Suceava, dacă accepta locul de muncă, însă i-a lăsat baltă pe toți cei care au vrut să-l ajute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 23 de ani, arestat în lipsă pentru noi furturi după ce a ispășit deja condamnări pentru tâlhărie și viol.
 Vizualizări articol: 2000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La 23 de ani, arestat în lipsă pentru noi furturi după ce a ispășit deja condamnări pentru tâlhărie și viol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei