Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 21 (8245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbolnăviri

Recomandări pentru îngrijirea copilului cu infecții respiratorii din partea DSP Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întrucât numărul persoanelor din județul Suceava cu gripă, infecții respiratorii sau pneumonii este crescut, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceavaface o serie de recomandări privind îngrijirea copilului cu infecții respiratorii.

Pentru prevenirea răspândirii bolilor respiratorii, DSP face următoarele recomandări părinților: să nu ducă copilul bolnav în colectivitate; să evite spațiile aglomerate și să evite contactul cu persoanele bolnave; mâinile trebuie spălate timp de 20 de secunde cu apă și săpun; camera copilului trebuie aerisită periodic; suprafețele care au venit în contact cu secreții provenite de la copilul bolnav trebuie curățate.

Potrivit DSP Suceava, părinții trebuie să se prezinte cu copilul la medic când acesta are febra înaltă (peste 38º C în cazul copilului mai mic de 3 luni, peste 39º C în cazul copilului cu vârstă peste 3 luni) și febra nu scade, deși se administrează medicamente; când copilul respiră cu dificultate; copilul devine palid, astenic, starea generală se alterează; nu reușește să înghită salivă; nu poate să bea lichide din cauza respirației dificile.

Pentru a ajuta copilul să treacă mai ușor prin infecție părinții trebuie să ofere lichide copilului; să îndepărteze secrețiile din nasul copilului; să folosească medicamente pentru febră (Paracetamol, Ibuprofen).

Medicamentele pentru tuse nu se folosesc la copilul mai mic de 1 an, mai spun cei de la DSP.

„În cazul în care copilul are simptome specifice unei infecții respiratorii trebuie să vă adresați medicului de familie în cabinet sau la centrul de permanență. Acesta va consulta și evalua clinic copilul și va prescrie tratamentul corespunzător. În cazul în care simptomele durează mai mult de 3 zile sau se agravează starea copilului, mergeți la un centru de evaluare. Copilul va fi evaluat clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrul de evaluare către camerele de garda/ unitățile de primiri urgențe”, se arată într-un comunicat al DSP.

 

Nu lipsesc medicamentele antivirale

Având în vedere starea de alertă epidemiologică, DSP Suceava monitorizează permanent stocurile de medicamente antivirale din cele cinci spitale din județ în care sunt internați și tratați pacienții cu gripă.

Stocul total de Tamiflu de la nivelul județului este de 5.600 tablete.

Cât privește numărul infecțiilor respiratorii, în săptămâna 16 – 22 ianuarie, au fost raportate 86 de cazuri de gripă, 419 pneumonii și 2.412 infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Bolile respiratorii specifice sezonului rece au afectat atât copii, cât și adulții sau bătrânii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recomandări pentru îngrijirea copilului cu infecții respiratorii din partea DSP Suceava.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recomandări pentru îngrijirea copilului cu infecții respiratorii din partea DSP Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei