Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 21 (8245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trăim în România

Caz șocant: un bărbat condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare a obținut anularea soluției

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz de-a dreptul șocant s-a înregistrat zilele trecute. Un bărbat care în martie 2018 a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 23 de ani de închisoare a scăpat acum de orice răspundere penală. Cel în cauză este Silvestru Rusu, nimeni altul decât fratele escrocului Ovidiu Rusu. Deși avea de executat 23 de ani de închisoare, Silvestru Rusu nu a stat nici o clipă după gratii, și asta pentru că din martie 2018 și până pe 10 ianuarie 2023, când Curtea de Apel Suceava i-a anulat condamnarea, acesta a fost fugar. Prin intermediul avocatului său, Laurian Ostaficiuc, bărbatul originar din Rădăuți a înaintat o contestație în anulare, iar instanța i-a admis-o pe motiv că fapta pentru care s-a dictat condamnarea s-a prescris.

”Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Rusu Silvestru pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM într-un penitenciar, centru de reținere și arestare preventivă, centru educativ și centru de detenție. Anulează formele de executare emise în baza sentinței penale nr. 450 din data de 29.11.2017, pronunțată de Judecătoria Suceava în dosar nr. 5235/314/2016, definitivă prin decizia penală nr. 286 din data de 04.03.2020, pronunțată de Curtea de Apel Suceava în dosar nr. 5235/314/2016, cu excepția celor care vizează confiscarea specială”, se arată în decizia Curții de Apel Suceava.

Practic, Silvestru Rusu a fost condamnat pentru că a introdus în penitenciar un telefon mobil care îl avea ca destinatar pe fratele său, Ovidiu Rusu. Cum avea mai multe condamnări anterioare, în final s-a ajuns ca Silvestru Rusu să primească 23 de ani de închisoare. Pentru că nu a putut fi găsit după pronunțarea soluției, Silvestru Rusu nu a stat închis, iar acum se poate întoarce acasă fără nici un fel de risc.

 

Condamnat în aceeași zi în care Ovidiu Rusu a primit 30 de ani de pușcărie

În martie 2018, țeparul Ovidiu Rusu, acum în vârstă de 44 de ani, a primit o condamnare record. Aflat în penitenciar, unde își executa pedepsele cumulate din mai multe dosare penale, rădăuțeanul a primit 30 de ani de închisoare. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava l-au condamnat la 3 ani de închisoare, la care s-au adăugat și alte condamnări din alte dosare, astfel încât s-a ajuns la 30 de ani de pușcărie, un adevărat record, mai ales că nu vorbim de fapte cu violență, acolo unde, de regulă, întâlnim pedepse similare, unele chiar pe viață.

„Contopește pedeapsa mai sus menționată cu pedepsele aplicate pentru infracțiunile constatate prin sentința apelată ca fiind concurente cu infracțiunea prezentă și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni și 1395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni și 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare”, se arăta în sentința de la Curtea de Apel Suceava.

Ovidiu Rusu a fost judecat în zeci de dosare penale care i s-au întocmit de la Suceava până la Baia Mare, de la Botoșani la Piatra Neamț, dar și prin alte județe ale României. De fiecare dată, modalitatea de acțiune era aceeași: Ovidiu Rusu își aroga calități oficiale, de procuror sau judecător de regulă, și sub aceste funcții intra în contact cu diferite persoane cărora le promitea rezolvarea unor dosare aflate în instanță. Firește, aceste servicii aveau anumite costuri, iar persoanele naive și disperate să-și rezolve ilegal problemele judiciare cădeau rapid în plasa escrocului.

Trebuie spus că cele mai multe fapte au fost comise de Ovidiu Rusu în timp ce se afla închis în Penitenciarul Botoșani, iar banii erau încasați de la cei păcăliți de către prieteni sau rude apropiate ale rădăuțeanului.

Așa se face că pe numele lui Ovidiu Rusu au fost pronunțate mai multe condamnări, dintre care cea mai grea a fost de 10 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caz șocant: un bărbat condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare a obținut anularea soluției.
 Vizualizări articol: 3581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Caz șocant: un bărbat condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare a obținut anularea soluției5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei