Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 264 (8181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă complexă

Doi tineri din Gulia - Dolhasca, tâlharii bătrânei din Suceava care după patru zile a murit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din Gulia - Dolhasca sunt suspecții principali ai judiciariștilor de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava în cazul femeii în vârstă de 87 de ani atacate și tâlhărite în centrul Sucevei. Din păcate, după cum am arătat în exclusivitate în ediția de luni a Monitorului de Suceava, bătrâna a decedat la patru zile de la tâlhărie. Nu există la acest moment o legătură de cauzalitate certă între atacul tâlharilor și deces, însă nici nu poate fi exclusă legătura.

Polițiștii judiciariști suceveni și procurorul de caz au solicitat Judecătoriei Suceava, marți, 8 noiembrie, emiterea de mandate de arestare preventivă pentru fapta de tâlhărie asupra bătrânei față de Vasile Stoica și Mihai Aurel Sîrbu.

Din informațiile noastre, unul dintre ei este prins și se află în arest (Stoica), în timp ce al doilea ar fi reușit să plece în străinătate, fiind solicitată arestarea acestuia în lipsă.

Polițiștii au reușit să recupereze de la suspectul prins suma de bani sustrasă (1.000 de lei) și telefonul victimei.

Judecătoria Suceava a admis, marți, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și a dispus emiterea de mandate de arestare pe numele ambilor. Față de Stoica mandatul a intrat în vigoare din data de 8 noiembrie, în timp ce la al doilea este vorba de arestare în lipsă, ceea ce înseamnă că va urma darea în urmărire la nivel național și apoi internațional.   

Mandatele de arestare preventivă pot fi contestate la Tribunalul Suceava. 

 

Cum au acționat autorii, profitând de gangul ferit ochilor

Pe 25 octombrie, Maria P., în vârstă de 87 de ani, fostă directoare de fabrică înainte de 1990, se deplasa pe strada Ștefan cel Mare din zona centrală a Sucevei. Femeia a fost urmărită de doi tineri până la intrarea în scara de bloc, într-unul din gangurile din zona esplanadei (cel din imagine).

În gang, unde este intrarea în scara de bloc, bătrâna a fost împinsă puternic și trântită la pământ, iar tâlharii i-au smuls geanta din care au sustras suma de 1.000 de lei. Octogenara a ajuns la spital în acea după-amiază, având o contuzie de umăr. Femeia a primit îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată.

Din informațiile noastre, polițiștii au refăcut în mare traseul autorilor, care au fugit pe jos, apoi cu un autobuz, spre gara din Burdujeni, de unde au luat un tren spre Dolhasca.

Cei doi suspecți au fost căutați la domicilii, dar nu au fost găsiți. Cei din familie au declarat că cei doi au plecat la muncă în străinătate, însă polițiștii au avut încă de la început rezerve că ce susțin cei de la Gulia este adevărat.

 

Medicii legiști trebuie să stabilească dacă exisă legătură între atac și deces

La patru zile de la tâlhărie, femeia în vârstă de 87 de ani a decedat la domiciliu.

Având în vedere decesul bătrânei, s-a dispus ca în cadrul autopsiei medicii legiști să se pronunțe dacă există legătură de cauzalitate între atacul din 25 octombrie și deces. Aparent, luxația de la umăr nu are legătură cu decesul. Poate fi luată în calcul și posibilitatea ca femeia să mai fi suferit o leziune internă în timpul căderii.

La autopsie s-au prelevat mai multe probe care ar putea aduce lămuriri suplimentare. Cert este că la acest moment nu s-a putut face o legătură de cauzalitate între atacul tâlharilor și moartea femeii.

Totuși, nici medicii legiști nu au dat un verdict clar pentru că așteaptă rezultatele probelor de laborator. Abia după ce vor exista aceste rezultate, medicul legist va trage concluzii privind cauza certă a morții.

Cel puțin prin prisma traumei psihice, legătura de cauzalitate este evidentă.

Oricum ar fi, în cauză este vorba cel puțin de comiterea unei fapte de tâlhărie asupra unei vârstnice neputincioase. 

Din informațiile noastre, cel puțin încă o femeie în vârstă din centrul Sucevei ar mai fi fost deposedată prin violență de poșetă, după lăsarea întunericului. Zona centrală este una pretabilă la astfel de  fapte pentru că sunt mulți vârstnici și există mai multe ganguri și zone ferite, unde infractorii de acest gen pot acționa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri din Gulia - Dolhasca, tâlharii bătrânei din Suceava care după patru zile a murit.
 Vizualizări articol: 3170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi tineri din Gulia - Dolhasca, tâlharii bătrânei din Suceava care după patru zile a murit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei