Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lămuriri din partea Consiliului Judeţean Suceava

Administratorul public al județului Suceava, în calitate de coordonator al Serviciului Proiecte cu finanțare externă și diasporă, roagă să aveți în vedere și punctul de vedere al serviciilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Suceava (Serviciul Proiecte cu finanțare externă și diasporă, Serviciul achiziții publice și contracte și Direcția administrație publică locală) după cum urmează:

 

1. Contestația formulată de S.C. AUTOTEHNOROM S.R.L. și înaintată spre competentă soluționare Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) cu privire la documentația de atribuire pentru restul de executat la obiectivul de investiție „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 1: Iași – Suceava” a avut ca soluție clarificarea a 2 aspecte și totodată continuarea derulării procedurii de achiziție publică, așa cum a fost inițiată. Cele dispuse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor sunt în prezent în curs de rezolvare. Trebuie reținut faptul că clarificările dispuse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor nu se referă nicidecum la corectarea unor erori de proiectare sau la neîndeplinirea unor obligații de către autoritatea contractantă.

Pentru corecta informare a opiniei publice vă prezentăm aspectele asupra cărora Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor s-a pronunțat în sensul clarificării:

Completarea modalității de constituire a garanției de participare;

Clarificare cu privire la unele lucrări care nu fac parte din acest proiect.

Repetăm și subliniem încă o dată faptul că decizia face referire la clarificarea unor lucrări care nu fac obiectul contractului de achiziție publică.

În ceea ce privește modalitatea de constituire a garanției de participare, precum și suplimentar a celei de bună execuție, opinia publică și toți cei interesați trebuie să cunoască și să discearnă faptul că documentația de atribuire a contractului de lucrări a fost elaborată în luna august 2022 și a fost aprobată de conducătorul autorității contractante în data de 08.09.2022, acceptarea acesteia în SEAP regăsindu-se la data de 12.09.2022 ora 15:53, iar în JOUE la data de 19.09.2022.

Legea nr. 208 din 11 iulie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 697 din 12 iulie 2022 și a intrat în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În aceste condiții se constată că documentația de atribuire a fost întocmită corect, în temeiul legislației în vigoare la acea dată. În condițiile în care art. 154 din Legea nr. 98/2016 cu modificările și completările ulterioare (a cărui intrare în vigoare se regăsește după data transmiterii în SEAP a documentației de atribuire) prevede și alte modalități de constituire a garanției de participare și respectiv de bună execuție, autoritatea contractantă va rectifica textele din cadrul anunțului de participare prin publicarea din oficiu atât a unei clarificări în acest sens, cât și a unei erate la anunțul de participare, pentru asigurarea informării tuturor operatorilor economici interesați de participarea la procedura de achiziție publică. De altfel, această activitate a fost prezentată în punctul de vedere al autorității contractante transmis la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și care oricum ar fi fost efectuată de aceasta în virtutea obligației de respectare a legislației în materia achizițiilor publice în orice moment al procedurii.

 

Cu privire la chestiunea invocată privind incapacitatea noastră de a mobiliza autoritățile locale să realizeze relocarea rețelelor proprii, arătăm că dimpotrivă, în urma demersurilor și insistențelor conducerii autorității publice județene aceste lucrări au fost asumate de unitățile administrativ teritoriale pe teritoriul cărora se află rețele (comunele: Ipotești, Bosanci și Udești) și sunt în curs de desfășurare; însă acest lucrări nu pot fi puse nicicum în sarcina autorității publice județene ca neîndeplinire de obligații.

În concluzie, față de decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, lucrurile sunt tranșate de acest for, iar procedura de achiziție publică continuă în termenele legale.

 

2. Cu privire la hotărârea Tribunalului Botoșani de astăzi, 01.11.2022, arătăm faptul că aceasta nu tranșează fondul problemei, respectiv litigiul pe fond, ci instanța s-a pronunțat cu privire la o excepție invocată din oficiu, reținând că în ceea ce privește calitatea de pârât nu ar avea-o de fapt asocierile antreprenor chemate în judecată, prin liderul desemnat (S.C. Autotehnorom S.R.L.), ci fiecare operator economic care compune asocierile, autoritatea publică județeană rezervându-și dreptul legal procedural privind declararea căii de atac incidente. Aceasta în condițiile în care autoritatea publică județeană a fost acționată în instanță în mai multe litigii de către asocierile antreprenor prin lider, în oglindă cum a fost procedura noastră.

Vă asigurăm că pe parcursul tuturor acțiunilor și activităților pe care le desfășurăm aplicăm legea întocmai, neavând decât un singur scop și un singur obiectiv: realizarea cât mai grabnică a obiectivului de investiții care este de maximă importanță pentru județul nostru.

O dată în plus vom face toate diligențele pentru un parcurs corect și legal al procedurii de licitație pentru desemnarea operatorului economic care să finalizeze obiectivul de investiții, conștienți fiind și asumându-ne totodată faptul că acum, în prag de iarnă, cu șantierul abandonat și cu lucrările nefinalizate se impune ca siguranța și securitatea cetățenilor, a participanților la traficul rutier să fie asigurate în termenii cei mai responsabili și cu celeritate.

Irina Vasilciuc, Administrator Public CJ Suceava

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lămuriri din partea Consiliului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lămuriri din partea Consiliului Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei