Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Investiție importantă

Drumul județean Mălini – Slatina, finalizat în plină criză și explozie a prețurilor la materialele de construcții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reabilitarea și modernizarea capitală a DJ 209A, Mălini – Slatina – Găinești, un proiect al Consiliului Județean Suceava, au fost finalizate din punctul de vedere al constructorului – SC Test Prima SRL, care a anunțat beneficiarul că a terminat lucrările, în vederea recepției.

Lucrarea începută în 2019 s-a desfășurat pe 12,3 kilometri de drum. Cel mai mult s-a lucrat în anii 2020 și 2021, ani de plină criză, cu o veritabilă explozie a prețurilor la materialele de construcții.

„Au fost reabilitate și consolidate 4 poduri și construite patru poduri noi, s-au montat parapete și rigole, iar partea carosabilă a fost extinsă de la aproximativ cinci metri și jumătate la aproximativ șase metri și jumătate. Am lucrat pe un drum care era în stare de degradare accentuată, inclusiv o porțiune care nu a mai avut asfalt, la Găinești. Noi am anunțat finalizarea lucrării, inclusiv la nivel de indicatoare și marcaje”, a declarat Corneliu Moroșan, directorul tehnic al Test Prima.

La nivel de carosabil, după consolidare și lucrări pregătitoare s-au așternut două straturi de asfalt.

 

Drumul are garanție de 5 ani de zile

Consiliul Județean Suceava a luat act de anunțul Test Prima și a solicitat o serie de mici corecții, punctuale. După ce se va interveni punctual, se va putea face probabil recepția de la terminarea lucrărilor.

De precizat că această recepție nu va fi cea finală. Recepția finală se va face abia la expirarea garanției lucrării, garanție care este de nu mai puțin de 60 de luni.

Valoarea contractului a fost de 18,39 milioane de lei, fără TVA, cu unele facturi actualizate din cauza creșterii la unele materiale de construcții. 

De remarcat și garanția care se întinde totuși pe 5 ani de zile.

 

O lucrare grea, cu nemulțumiri inerente, dar cu o finalitate pozitivă

Firma Test Prima s-a confruntat cu destule probleme pe acest șantier, unele inerente chiar. Localnicii au vrut trotuare, unii nu au fost de acord cu înălțarea suprafeței carosabile, însă, cu siguranță, în timp marea majoritate a beneficiarilor vor înțelege că această investiție este deosebit de importată pentru confortul lor și pentru dezvoltarea comunei Slatina. Firma a putut să lucreze strict pe ce s-a prevăzut în proiectul tehnic, evident doar lucrările prevăzute și pentru care a existat finanțare.

Marea majoritate a comunității din satele Slatina și Găinești (sate care compun comuna Slatina) a înțeles însă importanța lucrării și a transmis mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru ca drumul județean care le străbate localitatea să fie în starea foarte bună de acum.

 

Drumul duce direct la Mănăstirea Slatina, locul de odihnă al domnitorului Alexandru Lăpușneanu

Pe lângă utilitatea pentru localnici și agenți economici, DJ 209A, Mălini – Slatina - Găinești are și importanță turistică. Drumul județean duce direct la Mănăstirea Slatina, biserica monument istoric în care își doarme somnul de veci domnitorul Alexandru Lăpușneanu.  

În cadrul inspecțiilor făcute în teren pe acest drum, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că acest drum județean nu a fost modernizat de foarte mult timp, iar lucrarea este deosebit de importantă pentru că va deschide această zonă a județului și spre dezvoltare turistică. „Și asta deoarece acest traseu, Slatina – Găinești, are un potențial turistic extraordinar. Vreau să mulțumesc constructorului pentru că s-a ținut de cuvânt și a lucrat pe acest drum”, a declarat la vremea respectivă președintele CJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul județean Mălini – Slatina, finalizat în plină criză și explozie a prețurilor la materialele de construcții.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Drumul județean Mălini – Slatina, finalizat în plină criză și explozie a prețurilor la materialele de construcții1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei