Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 253 (8170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În perioada 29 - 30 octombrie

Ediţia a XVII-a a Târgului Mărului, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni, Asociaţia „Produs în Bucovina” şi Consiliul Judeţean Suceava organizează, în perioada 29 - 30 octombrie, ediţia a XVII-a a Târgului Mărului.

Timp de două zile, începând de sâmbătă, ora 10:00, Piaţa „Nada Florilor” din Fălticeni se va transforma în cel mai mare târg de fructe din Moldova. Aici vor expune pomicultori din zona Fălticeni, furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură, producători şi procesatori de lapte şi carne, piscicultori, apicultori, legumicultori şi meşteri populari.

Expozanţi din bazinul pomicol Fălticeni-Rădăşeni, membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în această zonă. Specialişti din cadrul Direcţiei Agricole Suceava şi ai APIA Suceava vor oferi consultanţă de specialitate la standurile amenajate în cadrul târgului. Pe lângă pomicultori şi-au anunţat prezenţa producători de material săditor, de utilaje agricole, firme care asigură substanţe pentru combaterea dăunătorilor, producători de băuturi alcoolice din fructe şi producători de sucuri naturale.

Tot sâmbătă, de la ora 12:00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” va avea loc seminarul „Cercetarea, inovarea şi bunele practici în valorificarea bogăţiei livezilor”.Printre cei care vor răspunde la întrebările pomicultorilor se numără şiMariana Cotoi – director general al Casei Române de Comerţ Agroalimentar „Unirea”.

Organizatorii au pregătit în cadrul Târgul Mărului şi momente folclorice pentru sâmbătă şi duminică. Pe scena din centrul municipiului vor evolua ansambluri folclorice, formaţii artistice şi solişti de la Clubul Copiilor Fălticeni, Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi unităţile şcolare din urbea de pe Șomuz. Invitat special este Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Duminică, Târgul de mere se va deschide la ora 10,00.

O strategie de punere în valoare a potenţialului pomicol al zonei

„Aflat la a XVII –a ediţie, Târgul Mărului este o strategie de punere în valoare a potenţialului economic şi natural al municipiului Fălticeni şi al zonei arondate acestuia.

Târgul de mere şi produse agroalimentare se va deschide sâmbătă, 29 octombrie, în zona centrală a municipiului, cu desfăşurarea activităţilor comerciale cu fructe şi legume şi cu o expoziţie de fructe în faţa scenei. După ora 12,00 în aceeaşi locaţie va avea loc un spectacol folcloric în care vor evolua solişti şi formaţii artistice din Fălticeni. Duminică, Târgul Mărului se va deschide la ora 10,00, iar după ora 12,30 atmosfera va fi întreţinută de solişti şi ansambluri folclorice tot din municipiu. În ambele zile pe scenă vor evolua și membrii Ansamblului ”Ciprian Porumbescu”.

În cadrul expoziţiei de fructe, fermieri din bazinul pomicol Fălticeni – Rădăşeni vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în această zonă, iar specialiştii din cadrul Direcţiei Agricole şi APIA Suceava vor oferi consultanţă de specialitate la standul amenajat în cadrul târgului. Pe lângă pomicultori şi-au anunţat prezenţa producători de material săditor, de utilaje agricole, firme care asigură substanţe pentru combaterea dăunătorilor.

Ca element de noutate, Asociaţia <Produs în Bucovina> va organiza o tombolă pentru soliştii şi formaţiile artistice care vor urca pe scenă, premiile fiind oferite de membrii asociaţiei”, ne-a spus primarul Cătălin Coman.

Consiliul Judeţean Suceava a sprijinit ediţia din acest an a Târgului Mărului asigurând scena pentru spectacolele artistice, sonorizare şi lumini, ecranul led de proiecţie, serviciile de prezentare a spectacolelor artistice şi evoluţia Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava  în zilele de sâmbătă şi duminică.

Partenerii Primăriei Fălticeni în organizarea ediţiei din acest an sunt: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Centrul Cultural „Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ediţia a XVII-a a Târgului Mărului, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ediţia a XVII-a a Târgului Mărului, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei