Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 253 (8170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ce rol au ouăle în plăcintele sau prăjiturile cu brânză. Rețetă plăcinte cu brânză telemea și ouă

Plăcintele sau tartele cu brânză sunt preferate de toată lumea. Cui nu-i place o plăcintă bună de brânză, cu telemea, sau un cheesecake dulce-acrișor? Multă lume se întreabă însă dacă prăjiturile cu brânză sau tartele cu brânză pot fi și cu ouă...

Răspunsul este da, unele rețete plăcinte cu brânză sau cheesecake au ouă în ele. Acest lucru este de obicei valabil doar pentru prăjiturile cu brânză la cuptor. Ouăle au destul de multe funcții în prăjiturile sau tartele cu brânză. Acestea acționează ca un ingredient de legătură care adaugă un suport structural pentru celelalte ingrediente.

Așadar, astăzi vom analiza ce anume fac ouăle în tartele sau prăjiturile cu brânză și cum să alegem înlocuitori pentru diferitele funcții.

Prăjitura cu brânză este de fapt un produs foarte fascinant, atât ca fel de mâncare sărat, cât și ca desert, care există de mai mult timp decât crezi!

Plăcinta cu brânză își are de fapt originea în Grecia antică, deci există de milenii! Acum, firește, de-a lungul anilor, plăcintele cu brânză au devenit preparate mult mai tehnice, unele devenind, așa cum am zis, deserturi, prăjituri sau tarte cu brânză, altele continuând să fie feluri de mâncare sărate.

Acum, există multe tipuri diferite de tarte cu brânză, dar cele două varietăți principale sunt tartele cu brânză coapte în cuptor și prăjiturile cu brânză fără coacere.

Ouăle din prăjiturile cu brânză la cuptor sunt cele care ajută la conferirea unei texturi specifice și le ajută să se întărească.

Ce prăjituri cu brânză au ouă și cum sunt încorporate?

Toate rețetele de plăcinte sau prăjituri cu brânză la cuptor vor conține ouă! Funcția principală a ouălor în prăjiturile sau plăcintele cu brânză coapte este de a ajuta aluatul să se întărească. Aluatul crescut va avea nevoie de un fel de suport pentru a-l menține aerisit și moale. Aici intervin ouăle.

Atunci când sunt încălzite, proteinele lor se coagulează, ceea ce creează o rețea de suport pentru celelalte ingrediente. Indiferent de textura pe care ați creat-o acum în aluat, ouăle vă vor ajuta să o susțineți. Acest lucru este valabil și în plăcintele cu brânză la cuptor.

Fără acest suport (și chiar și atunci când folosiți prea puține ouă), prăjitura sau plăcinta cu brânză se va destrăma sau chiar se va sparge.

Dar prea multe ouă vor crea, de asemenea, o prăjitură sau plăcintă super densă, care aproape că are o textură cauciucată, așa că raportul dintre ouă și alte ingrediente este extrem de important!

Acestea ajută la crearea unei texturi specifice

Ouăle pot fi încorporate într-un aluat de plăcintă în mai multe moduri. Metoda pe care o alegeți va afecta direct textura finală a prăjiturii sau plăcintei cu brânză. În primul rând, puteți folosi ouă întregi, gălbenușuri sau albușuri de ou pentru a crea diferite prăjituri sau plăcinte cu brânză.

Atunci când folosiți ouă întregi, în esență dați prăjiturii o textură cremoasă bogată și ușor aerisită.

Atunci când folosiți doar gălbenușurile, adăugați doar o culoare și o aromă bogată. Textura prăjiturilor sau plăcintelor cu brânză coapte doar cu gălbenușuri este, în general, mai densă, dar tot cremoasă.

Atunci când folosiți doar gălbenușurile, nu faceți decât să adăugați culoare și aromă bogată. Textura prăjiturilor sau plăcintelor cu brânză coapte doar cu gălbenușuri este, în general, mai densă, dar tot cremoasă.

Și, în cele din urmă, puteți bate albușurile până la vârfuri medii sau tari și le puteți încorpora cu grijă în aluat. În acest fel, adăugați o tonă de lejeritate care va crea un cheesecake super pufos, moale și pufos.

De asemenea, puteți folosi o metodă combinată în care adăugați doar gălbenușurile de ou pentru bogăție, dar încorporați albușurile bătute pentru o textură aerisită.

De exemplu, iată o rețetă plăcinte cu brânză și ouă simplă:

Această plăcintă simplă cu telemea sau altă brânză sărată se prepară ușor și este pur și simplu delicioasă! Are un blat subțire din aluat dospit la rece și un strat generos de umplutură cremoasă de brânză cu smântână și ouă. Dacă doriți, puteți adăuga mărar verde, pătrunjel sau cozi de ceapă verde!

 

Ingrediente:

Aluat dospit pentru plăcintă

 

200 g făină albă tip 000

130 ml lapte călduț

6 g drojdie proaspătă sau ⅓ plic drojdie uscată (2 g)

½ linguriță zahăr

5 g sare

1 gălbenuș

35 ml ulei

 

Umplutura de brânză

450 g telemea sau feta (de vacă, oaie,capră etc)

200 g smântână groasă, acrișoară (min 24% grăsime)

6 ouă

sare după gust

40 g amidon alimentar

 

În bolul robotului de bucătărie puneți drojdia la desfăcut în laptele călduț îndulcit cu o linguriță de zahăr. După 5 minute adăugați făina cernută, sarea și gălbenușurile și începeți să frământați cu cârligul special al robotului. Picurați treptat uleiul și frământați în continuare, pentru circa 7-8 minute, până când aluatul este moale. Desprindeți aluatul cu racleta de pe pereții vasului și, cu mâna unsă cu ulei, dați-i forma de bilă. Înveliți aluatul în folie de plastic și dați-l la frigider pentru 1 oră. El se va lucra mult mai ușor dacă este rece, scos direct din frigider.

Când e gata, întindeți aluatul rece direct pe o coală de hârtie de copt pe care o trageți apoi în tavă și ajustați-i marginile cu foarfeca. Creați o bordură de aluat de 1-2 cm care să rețină umplutura. Lăsați tava pe masa de lucru, acoperită cu un ștergar curat.

Puneți cuptorul la preîncins la 180 grade C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie spre înaltă la cele pe gaz.

Pregătiți cele 450 g de brânză telemea și paharul cu smântână groasă, acrișoară.

Într-un bol încăpător, radeți telemeaua pe răzătoarea mare, adăugând apoi smântâna și cele 6 ouă.

Amestecați totul bine cu o lingură și potriviți de sare. Dacă este prea fluidă compoziția adăugați în ea 2 linguri rase de amidon. Acesta va îngroșa umplutura de brânză în timpul coacerii. Puteți pune și griș sau făină dar amidonul este mai fin. Dacă doriți puteți adăuga acum verdețuri tocate (mărar, pătrunjel verde), cozi de ceapă verde etc.

Turnați apoi umplutura de brânză peste foaia de aluat din tavă. Dați apoi plăcinta la cuptorul preîncălzit și coaceți cca. 40-50 de minute la 180 C. Ideea este ca plăcinta să se rumenească frumos la suprafață iar umplutura ei să se închege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce rol au ouăle în plăcintele sau prăjiturile cu brânză. Rețetă plăcinte cu brânză telemea și ouă.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ce rol au ouăle în plăcintele sau prăjiturile cu brânză. Rețetă plăcinte cu brânză telemea și ouă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei