Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 253 (8170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avantaje ale plitei cu gaz

Dintre cele mai utilizate aparate din bucătărie, plitele sunt cu siguranță în fruntea listei. Acestea sunt instrumente indispensabile pentru gătit și, fie că este vorba de cafeaua de dimineață sau de ceaiul de la cină, în medie sunt folosite de cel puțin două ori pe zi.

Tocmai din acest motiv este bine să evaluezi cu atenție ce tip de plită se potrivește nevoilor tale. În acest context, am decis să ne concentrăm pe plitele pe gaz, care sunt cele mai clasice și cele mai utilizate dintre toate, inclusiv datorită costului lor avantajos.

Gătitul cu plita pe gaz se face prin flacără, iar puterea focului este reglată cu precizie cu ajutorul unui buton. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și se caracterizează prin mai multe avantaje, pe care am decis să le adunăm în acest mini-ghid. Iată, așadar, de ce ar trebui să alegi o plită pe gaz.

 

Caracteristicile plitelor pe gaz

Plitele pe gaz pot varia în ceea ce privește designul, materialele și dimensiunile.

Să începem cu materialele: în cazul plitelor cu gaz, acestea pot fi fabricate din oțel inoxidabil, oțel emailat sau sticlă călită. Cele mai frecvent utilizate sunt oțelul inoxidabil și oțelul emailat, ambele fiind caracterizate de o rezistență ridicată și de un design care le face potrivite pentru mediile moderne, dar și pentru cele clasice.

Singura diferență între cele două materiale este posibilitatea de a alege culori diferite în cazul oțelului emailat, care este, de asemenea, mai ușor de curățat decât oțelul inoxidabil. Pe de altă parte, sticla călită este cea mai recentă apariție în lumea plitelor cu gaz și are avantajul că nu se supraîncălzește ca oțelul inoxidabil, fiind astfel mult mai ușor de curățat. Aceste plite au, de asemenea, o supapă de siguranță care împiedică gazul să iasă dacă se întâmplă din greșeală să lași butonul rotit.

Plitele pe gaz pot fi echipate cu două tipuri de aprindere. În primul caz, este necesar să folosești două mâini: cu o mână ții apăsat butonul de aprindere, iar cu cealaltă rotești butonul care dă drumul la gaz. În cel de-al doilea caz, pe de altă parte, pur și simplu rotești un singur buton pentru a permite gazului și focului să iasă.

 

Care sunt avantajele plitelor pe gaz?

Avantajele plitelor pe gaz sunt multiple, începând cu costul lor avantajos în comparație cu cele mai moderne plite cu inducție. În plus, gazul permite utilizarea oricărui tip de tigaie, spre deosebire de inducție, care necesită un fund magnetic pentru a funcționa.

Din acest motiv, plitele pe gaz sunt compatibile cu vasele și tigăile din aluminiu, oțel inoxidabil, ceramică sau fontă. În cazul plitelor pe gaz, poți alege, de asemenea, aranjamentul butoanelor și, bineînțeles, acestea sunt foarte ușor de utilizat.

Acestea sunt plite tradiționale și foarte comune în bucătăriile noastre și, în ciuda apariției celor mai inovatoare sisteme de inducție, rămân printre cele mai bine vândute pe piață. Nu numai prețul lor accesibil contribuie la succesul lor, ci mai ales ușurința de utilizare și curățenia lor.

Printre cele mai bune plite pe gaz se numără cele din vitroceramică, care, la fel ca în cazul plitelor cu inducție, nu se supraîncălzesc și nu permit lipirea reziduurilor alimentare.

Plitele cu bază din oțel inoxidabil au și ele avantajele lor, începând cu rezistența la substanțe chimice și la uzură care caracterizează acest material.

 

Care sunt dezavantajele plitelor pe gaz?

Plitele tradiționale pe gaz au, de asemenea, puncte slabe. De exemplu, energia poate fi irosită cu până la 60% în comparație cu cele mai inovatoare plite cu inducție.

Motivul pentru care o plită pe gaz economisește puțină energie se datorează tocmai sistemului său de funcționare, care radiază căldura nu numai sub tigaie, ci și în jurul acesteia. În plus, trebuie să se ia în considerare costurile de conectare la gaz și de instalare, care sunt mai complicate decât în cazul plitelor cu inducție, care funcționează pe bază de electricitate.

În plus, cu excepția cazului în care optezi pentru o plită pe gaz din sticlă ceramică, plitele din oțel inoxidabil sau emailate sunt mai complicat de curățat, din cauza reziduurilor alimentare care se pot întări și fixa.

 

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o plită pe gaz

Indiferent de tipul de plită pe gaz pe care te decizi să o cumperi, există caracteristici de care trebuie să ții cont întotdeauna, începând cu dimensiunea, adică câte arzătoare au.

Cele mai bine vândute au patru arzătoare, dar există și modele cu șase arzătoare pentru a satisface nevoile familiilor numeroase. De asemenea, acordă atenție dimensiunii acestor elemente, care nu sunt niciodată toate la fel și, de obicei, sunt de dimensiuni diferite pentru a se potrivi cu diferitele diametre ale oalelor și tigăilor.

Flacăra se reglează manual prin rotirea butonului și, pentru a evita risipa excesivă de energie, alege oale și tigăi potrivite cu dimensiunea arzătoarelor, niciodată prea mari, dar nici invers.

Dacă nu ești încă sigur că vrei o plită pe gaz, ia în considerare un aragaz întreg. Îți recomandam un aragaz Beko.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avantaje ale plitei cu gaz.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avantaje ale plitei cu gaz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei