Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 253 (8170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Instrument

Aplicație pentru elevi și profesori pentru semnalarea și prevenirea cazurilor de bullying din școli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din această săptămână, elevii pot semnala cazurile de bullying pe aplicația „Educație fără bullying”, un instrument gratuit care își propune săprevină și să combată acest fenomen tot mai răspândit în rândul copiilor din România.

Aplicația se adresează părinților, profesorilor și elevilor, aceștia din urmă fiind încurajați să sesizeze cazurile de bullying pe aplicație, care îi ghidează ce să facă dacă sunt abuzați.

Aplicația include un algoritm de îndrumare spre soluționarea cazurilor de violență în rândul copiilor, bazat pe legea în vigoare, care ține cont de complexitatea cazului și domiciliul utilizatorului, informează www.edupedu.ro. Potrivit descrierii, „utilizatorii au la dispoziție un conținut multimedia realizat de specialiști în domeniu, util în educarea și consilierea privind situațiile de bullying și cyberbullying în rândul copiilor școlari și adulților din jurul lor: părinți, profesori, consilieri școlari”. Aplicația poate fi downloadată pe orice fel de telefon.

Proiectul este al Asociației Părinților Isteți și este realizat cu sprijinul Fundației Vodafone România, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Consiliul Național al Elevilor și Itsy Bitsy.

 

Un fenomen recent, dar cu o amploare mare

Un studiu din această lună al organizației Salvați copiii arată că aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în școli.

Amenințarea cu violența fizică, umilirea, lovirea sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile din România. 82% dintre elevi (peste 4 din 5) au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, iar 28% dintre respondenți au afirmat că au asistat cu frecvență ridicată (des și foarte des) la astfel de situații.

De asemenea, și polițiștii suceveni atrag atenția asupra acestui fenomen mai recent în rândul elevilor, dar cu o amploare mare.

„Aceste forme de agresiune fizică, verbală, atitudinală sunt tot mai accentuate, efectele fiind vizibile în comportamentul și atitudinea celor agresați”, transmite IPJ Suceava.

Reprezentanții instituției spun că au fost inițiate mai multe acțiuni de amploare în acest sens, care să explice și să prevină astfel de situații în școli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplicație pentru elevi și profesori pentru semnalarea și prevenirea cazurilor de bullying din școli.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aplicație pentru elevi și profesori pentru semnalarea și prevenirea cazurilor de bullying din școli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei