Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 253 (8170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Concurs național

Competiție pe teme ecologice, la Clubul Copiilor Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 21 – 23 octombrie 2022, Clubul Copiilor Fălticeni a organizat etapa finală a Concursului Național de ecologie și protecția mediului, „O Lume mai curată, o lume mai bună”, ediţia a XIII-a.

Proiectul își propune dezvoltarea în rândul elevilor a comportamentului civic, de protecţie a mediului înconjurător, informarea asupra acestui subiect, asupra poluării, efectelor şi formelor acesteia.

Proiectul a presupus parcurgerea mai multor etape, alături de Clubul Copiilor Fălticeni fiind: IȘJ Suceava, Primăria Municipiului Fălticeni, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Club Rotary Fălticeni, Societatea de Geografie din România – Filiala Suceava.

În competiția națională s-au înscris elevi din țară cu vârste cuprinse între 7 si 18 ani, iubitori ai naturii, preocupați de cercetarea și protejarea acesteia.

Etapa I a proiectului, cu participare indirectă (prin corespondență), a constat într-un concurs de lucrări, pe cinci secţiuni (proiecte; eseuri; desene; afişe/ fotografii; machete din materiale reciclabile) având ca temă “Un suflet curat, o minte sănătoasă într-un mediu durabil!”.

La această etapă au fost înscrise 150 de lucrări, respectiv circa 300 de participanți din 25 de județe (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Vâlcea, Dolj, Olt, Giurgiu, Călărași, Timiș, Bihor, Satu Mare, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Mureș și București) și trei echipaje (10 lucrări) din Republica Moldova.

Pe baza rezultatelor obținute, elevii au fost invitați să participe la cea de-a doua etapă, cea cu participarea directă a echipajelor câștigătoare, în limita a 40 locuri disponibile. Au răspuns invitației făcute echipaje din Republica Moldova și din județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vrancea, Dâmbovița, Brașov, Hunedoara și Călărași. 

Pentru acestea a fost organizată o activitate practică pe traseul Fălticeni – Rarău, care a presupus identificarea ecosistemelor naturale și antropice și a zonelor afectate de impactul activității umane.

Duminică, 23 octombrie 2022, a avut loc prezentarea materialelor realizate de participanți, toate remarcându-se prin originalitate și creativitate, dar mai ales prin mesajul impus de tematica acestui concurs.

După jurizare, cei mai buni competitori și-au primit premiile, la festivitate fiind prezenți primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Coman, prof. Alexandru Rădulescu, insp. școlar prof. Tatiana Vîntur, profesori și elevi din țară și din Republica Moldova. 

Bugetul a fost asigurat în cea mai mare parte de Primăria Fălticeni, Clubul Copiilor Fălticen, Club Rotary Fălticeni în cadrul parteneriatului ,,Împreună susținem performanța”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Competiție pe teme ecologice, la Clubul Copiilor Fălticeni.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Competiție pe teme ecologice, la Clubul Copiilor Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei