Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 236 (8153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Ioan Stan: Miniștrii PSD și-au făcut treaba și au atins toate țintele din PNRR pentru ca România să poată accesa fondurile europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că miniștrii social-democrați au demonstrat, ca de obicei, că și-au făcut treaba îndeplinind toate jaloanele prevăzute pentru trimestrul III al acestui an din Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Ioan Stan a arătat că toate ministerele aflate sub conducerea social-democraților au dus la bun sfârșit țintele stabilite pentru ca România să poată accesa o nouă tranşă de finanțări.

„Avem convingerea fermă că România trebuie să absoarbă un procent cât mai mare din fondurile europene care ne-au fost alocate, banii respectivi garantând dezvoltarea și modernizarea țării. În acelaşi timp, ne exprimăm speranţa că şi ceilalţi membri ai Guvernului vor îndeplini jaloanele din PNRR aferente domeniului lor de activitate, până la data transmiterii cererii de plată către Comisia Europeană”, a spus Stan. El a arătat că în cazul unor ministere unde întârzierile sunt mai mari, cum ar fi de exemplu Ministerul Energiei, PSD este dispus să ofere sprijin pentru accelerarea activității, astfel încât jaloanele să fie îndeplinite, iar România să poată obține tranșa de fonduri europene aferentă trimestrului III.

Liderul PSD Suceava a amintit că România beneficiază de o alocare de 29,18 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de aproximativ 14,24 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,94 miliarde de euro. Ioan Stan a adăugat că pentru implementarea PNRR, România a încasat deja două tranșe de prefinanțare în valoare cumulată de aproximativ 3,79 miliarde de euro, în decembrie 2021 și în ianuarie 2022. „De asemenea, există o cerere de plată pentru decontarea fondurilor alocate României prin PNRR cu o valoare totală de 3,2 miliarde euro. Cât despre afirmațiile USR-ului cu privire la neîndeplinirea jaloanelor pentru trimestrul III, menționăm că am fi apreciat să fi fost la fel de critici cu ei înșiși atunci când au negociat PNRR-ul. Să nu mai fi trebuit să corectăm noi ceea ce au făcut greșit ei din neștiință sau din rea-voință”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Miniștrii PSD și-au făcut treaba și au atins toate țintele din PNRR pentru ca România să poată accesa fondurile europene.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ioan Stan: Miniștrii PSD și-au făcut treaba și au atins toate țintele din PNRR pentru ca România să poată accesa fondurile europene1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei