Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 236 (8153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pe teritoriul județului Suceava

200 de copii refugiați ucraineni, ajutați să se integreze în comunitate de Fundația Te Aud România, cu ajutorul United Way România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundația Te Aud România desfășoară, în perioada septembrie-noiembrie 2022, proiectul „Integrare Fără Frontiere”, menit să sprijine integrarea socială în comunitate a aproximativ 200 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din categoria copiilor refugiați ucraineni pe teritoriul județului Suceava.

Intervenția este sprijinită de Fundația United Way România, în cadrul granturilor de susținere a persoanelor ce se adăpostesc de război.

Directorul executiv al United Way România, Adriana Dobrea, a declarat că „integrarea socială, educația și sănătatea sunt cele trei mari domenii in care United Way România intervine pentru a asigura tuturor o comunitate prosperă. În colaborare cu Fundația Te Aud România, reușim să ajutăm atât la integrarea socială a refugiaților ucraineni din Suceava, cât și la educația, prin activități non-formale, a copiilor care au fugit din calea războiului. Suportul emoțional primit de părinți şi copii şi activitățile la care participă îi ajută să-și regăsească echilibrul și să se simtă bine-veniți în comunitatea noastră”.

Organizația humoreană s-a implicat încă din martie 2022 în a oferi sprijin refugiaților ucraineni de pe teritoriul României și nu numai, având mai multe proiecte care au însemnat intervenții punctuale sau sprijin pe perioada de tranzit prin România a acestora.

Pentru a realiza componenta de integrare socială și a preveni segregarea grupului țintă, proiectul „Integrare Fără Frontiere” va implica și 45 de copii și tineri din comunitățile locale ale județului Suceava. Activitățile directe cu beneficiarii au în vedere derularea de ateliere de educație non-formală, sesiuni de consiliere de grup cu părinți și copii, dar și desfășurarea a trei tabere de zi pe tematici ca Integrare prin sport, Sport și Artă și învățarea limbii engleze prin joc.

Președintele Te Aud România, Gabriela Popescu, declară că „activitățile non-formale și dezvoltarea socială prin sport sunt direcții importante ale organizației noastre, fapt datorită căruia ne-a fost ușor să integrăm acest grup vulnerabil în programele și campaniile fundației. Mă bucur mult că, odată cu derularea acestor intervenții, vom putea dovedi încă o dată rolul sportului de a rezolva numeroase probleme sociale, dacă acestea sunt organizate țintit și cu obiective clare în minte. Țin să mulțumesc pe această cale Fundației United Way, care sprijină acest proiect”. Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României.

Mai multe detalii: www.teaudromania.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de copii refugiați ucraineni, ajutați să se integreze în comunitate de Fundația Te Aud România, cu ajutorul United Way România.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
200 de copii refugiați ucraineni, ajutați să se integreze în comunitate de Fundația Te Aud România, cu ajutorul United Way România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei