Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 235 (8152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ilegalități cât încape

Cum circulă camioanele cu lemne – un șofer nu avea deloc acte pe lemn, altul a refuzat cântarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Gura Humorului au acționat, marți după-amiază, în cadrul unei acțiuni de control în trafic pe linia verificării transporturilor de lemn, iar cum era de așteptat, au constatat în scurt timp nereguli și nu din cele din categoria minore.

În jurul orei 16.00, patrula a oprit o autoutilitară Iveco, care se deplasa pe direcția dinspre Frasin spre Gura Humorului și care transporta lemn. La volan era un bărbat în vârstă de 37 de ani, din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, căruia i s-au solicitat documentele personale și cele de transport. Deși în camion era o cantitate mare de lemn, bărbatul nu avea nici un documente care să ateste proveniența lemnului.

După verificarea autoutilitarei în bazele de date ale Poliţiei Române, precum şi în aplicaţia „Inspectorul Pădurii”, a rezultat fără dubiu că pentru autoutilitara IVECO, în momentul verificărilor, nu exista înregistrat un cod privind un transport legal.

Polițiștii au escortat mașina la sediul Cantonului Silvic Izvor, unde încărcătura a fost inventariată de către un lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului.

A rezultat că vehiculul greu transporta 8,27 mc lemn rotund, specia rășinoase, în valoare de aproape 5.000 de lei.

Cantitate mare de lemn așadar, aproape de cantitatea de 10 mc lemn care ar fi atras și dosar penal, și confiscarea mijlocului de transport. Foarte probabil, tocmai de aceea și transportul era încărcat sub 10 mc.

Lemnul a fost confiscat și dat în custodia Ocolului Silvic Gura Humorului, iar șoferul a încasat o amendă de 4.000 de lei.

 

Avea documente pe lemn, dar a refuzat cântarul celor de la ISCTR Suceava

Aproximativ două ore mai târziu, în jurul orei 18.30, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară MAN, cu remorcă, care se deplasa pe direcția Frasin spre Gura Humorului, condusă de un bărbat în vârstă de 65 de ani, din comuna Valea Moldovei.

Bărbatul a prezentat aviz de însoțire pentru cantitatea de 21,4 mc lemn. Cantitatea de lemn era așadar de proveniență legală.

Polițiștii au avut însă suspiciuni că autotrenul depășește masa maximă admisă de 40 de tone, astfel că au reținut mașina și au sesizat inspectorii de la ISCTR – Control Trafic, cei care au atribuțiile pentru a cântări vehiculele, prin intermediul platformei autorizate.

Doar că bărbatul de la volan a uzat de dreptul legal de a refuza cântărirea, fiindu-i aplicată în acest sens o amendă de 6.000 de lei.

Totodată, poliția a dispus măsura de imobilizare a autoutilitarei la un canton silvic din apropiere și de reținere a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum circulă camioanele cu lemne – un șofer nu avea deloc acte pe lemn, altul a refuzat cântarul.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum circulă camioanele cu lemne – un șofer nu avea deloc acte pe lemn, altul a refuzat cântarul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu legume la cuptor Ingrediente:Crap porționat 300 - 350gCeapă 1,5 kgArdei gras roșu și alb 1 kgMorcov 0,5 kgȚelină 0,5 kgCartofi albi 1 kgVerdeață (leuștean, mărar, pătrunjel) Mod de preparareCrapul eviscerat se sărează și se condimentează după care se dă prin... Citeşte