Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 235 (8152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

19-21 octombrie 2022

Lecția de muzeu „Verde comestibil”, la Muzeul de Științele Naturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 19-21 octombrie 2022, lecția de muzeu „Verde comestibil”, activitate didactică muzeală ce se va desfășura la Muzeul de Științele Naturii și care se adresează elevilor din școlile primare și gimnaziale din municipiul Suceava, dar și din județ.

Lecția de muzeu va prezenta plante comestibile lemnoase, arbustive și ierboase spontane (sălbatice)  herborizate, care habitează în pădurile și câmpiile Bucovinei. Aceste specii vegetale au fost colectate în timpul cercetărilor anuale de teren.

Organizatorii au transmis că în cadrul acestei lecții de muzeu vor fi prezentate date generale despre răspândirea geografică a speciilor vegetale, modul și timpul corect de recoltare sau culegere al plantelor comestibile, prezentarea celor mai importante metode de întrebuințare (din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre) a plantelor spontane în alimentația umană cotidiană.

„Populația umană întrebuințează organele vegetative (frunze, rădăcini, tulpini) și cele  reproducătoare (flori, fructe, semințe) ale plantelor comestibile sălbatice atât sub formă lichidă (siropuri, ceaiuri, tincturi, infuzii, cataplasme) cât și sub formă solidă ( zdrobită, macerată, tăiată, prăfoasă). În cadrul acestei activități didactice muzeale vă veți putea delecta papilele gustative cu câteva produse obținute din plantele spontane comestibile colectate”, explică reprezentanții Muzeului de Științele Naturii.

Vor fi descrise specii precum: hreanul, ștevia, loboda, untișorul, năsturelul, bumbișorii, alunul, măceșul, socul, păducelul, pinul, castanul comestibil, măcriș mărunt, măcrișul iepurelui, osul iepurelui, orz, orzoaică, mei, sorg, hrișcă, secară, bame, măzăroi și fasolită, ceapă și usturoi sălbatic, ferigă și brusture dulce, podbal. Înscrieri se pot face la numerele de telefon 0751 571 857 sau 0230 213775.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecția de muzeu „Verde comestibil”, la Muzeul de Științele Naturii.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lecția de muzeu „Verde comestibil”, la Muzeul de Științele Naturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu legume la cuptor Ingrediente:Crap porționat 300 - 350gCeapă 1,5 kgArdei gras roșu și alb 1 kgMorcov 0,5 kgȚelină 0,5 kgCartofi albi 1 kgVerdeață (leuștean, mărar, pătrunjel) Mod de preparareCrapul eviscerat se sărează și se condimentează după care se dă prin... Citeşte