Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 235 (8152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


La bucată sau la kil?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timp ce mă pregăteam să scriu această rubrică, la Digi 1 se desfăşoară una din nenumăratele şi nesfârşitele emisiuni de comentarii şi de analize pe probleme de fotbal. În studio se află oameni competenţi alături de Radu Naum. Sunt fotbalişti cu prezenţe multe şi importante la echipa Naţională în vremurile în care nu doar că nu ne era ruşine cu ea, dar care ne scotea în stradă în momente (dese!) de mare bucurie. La telefon, alţi oameni de fotbal care chiar spun lucruri de interes... despre nimic! Şi, ceea ce e cu adevărat grav, despre... nimeni! Se folosesc sintagme de mare adâncime, precum "rafinament tactic", "mental coaching", "rol determinant", raportate însă la un număr de forme de viaţă presupus umană, ale căror conexiuni cu domeniul în speţă (fotbalul!) par cu totul întâmplătoare şi mai ales nedorite! Se vorbeşte acolo despre un anume Octavian Popescu de la Steaua, un copil (mai mult după apucături decât din acte!) al cărui talent supraevaluat (din interes comercial desigur) s-a vădit a fi doar un abur cu care a fost învăluit ori o vopsea pentru a păcăli fraierii de cumpărători ulteriori. Între ce zicea Becali când a pus botu' şi a dat banu', cu totul nejustificat, şi realitatea de pe gazon distanţa e cosmică. Şi, vă rog frumos, nu mă luaţi şi dv cu chestii de doi bani juma' precum "e încă tânăr", "n-are experienţă", "să se mai rodeze" şi alte bazaconii d'astea! Ăsta, "copilul", are deja 20 de ani, vârsta la care Messi mânca nori la club şi la naţională, la fel şi M'Bappe, care avea şi titlul mondial câştigat de ceva vreme! La noi, până ce ăla "născut talent" n-apucă să se şi boşorogească pe iarbă, nu ne dăm seama că el e de mult "mort speranţă", dacă tot ne dăm în vorbe adânci cu iz de metaforă. Popescu ăsta nu se numără printre cei lăsaţi acasă pentru meciul de azi din Danemarca, ba am impresia că antrenorul îi va agăţa de braţ şi banderola de căpitan, cumva pe principiul că "o fi el doar un copil, ba şi năuc pe deasupra, dar oricum e cel mai bun din lot". Dacă e chiar aşa, atunci aoleuuuu! Clar e doar faptul că Becali îi cumpără la bucată şi îi debarcă la kil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La bucată sau la kil?.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La bucată sau la kil?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu legume la cuptor Ingrediente:Crap porționat 300 - 350gCeapă 1,5 kgArdei gras roșu și alb 1 kgMorcov 0,5 kgȚelină 0,5 kgCartofi albi 1 kgVerdeață (leuștean, mărar, pătrunjel) Mod de preparareCrapul eviscerat se sărează și se condimentează după care se dă prin... Citeşte