Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 235 (8152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Constantin-Daniel Cadariu: „Din cele 13 scheme de ajutor de stat pentru producătorii și antreprenorii români, opt se află în stadii avansate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 5 octombrie a.c., Memorandumul cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de minimis – Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, Programul pentru susținerea IMM-urilor – în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român”, inițiat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat că astfel propusele românești sunt promovate prin acțiuni concrete. „Producătorii și antreprenorii români au nevoie de o mai mare vizibilitate, precum și de căi care să-i dezvolte și să-i integreze mai bine în piața noastră. La nivelul instituției, ne dorim să susținem această componentă și, drept urmare, vom lansa două programe, care vor facilita organizarea și participarea expozanților la două târguri tematice. Țin să precizez, totodată, că până la acest moment, împreună cu echipa din minister, am reușit să lansăm deja trei programe de finanțare, iar acum ne aflăm în curs de implementare a acestora: IMM AGRI-FOOD – granturi pentru capital de lucru, Start-Up Nation – cu subcomponenta Diaspora și Femeia Antreprenor”, a spus Constantin-Daniel Cadariu. El a arătat că cele două programe noi se alătură proiectelor pentru care sunt finalizate toate demersurile și se află în curs de lansare. El a spus că, în mod concret, este vorba despre HoReCa 2, Microindustrializarea – „Fabricat în România” și granturile pentru comerț/servicii. „Din cele 13 scheme de ajutor de stat, 8 se află în stadii avansate”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

El a mai adăugat că cele două programe au fost lansate în consultare publică vineri, 16 septembrie a.c., iar în perioada următoare va fi comunicată și platforma prin intermediul căreia vor putea fi realizate înscrierile. Cadariu a amintit că programele menționate constau în organizarea „Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2022” și a „Târgului brandurilor naționale (TIMM 2022)”, pe o durată cuprinsă între minimum 3 zile și maximum 5 zile.

Constantin-Daniel Cadariu a mai declarat că perioada de desfăşurare, precum şi locaţia vor fi afişate pe site-ul instituţiei cu cel puţin cinci zile înainte de desfăşurarea celor două evenimente. Participarea expozanților va fi gratuită, iar meșteșugarii vor putea prezenta produsele proprii şi vor putea desfăşura activităţi economice în condiţiile legislaţiei în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin-Daniel Cadariu: „Din cele 13 scheme de ajutor de stat pentru producătorii și antreprenorii români, opt se află în stadii avansate”.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constantin-Daniel Cadariu: „Din cele 13 scheme de ajutor de stat pentru producătorii și antreprenorii români, opt se află în stadii avansate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu legume la cuptor Ingrediente:Crap porționat 300 - 350gCeapă 1,5 kgArdei gras roșu și alb 1 kgMorcov 0,5 kgȚelină 0,5 kgCartofi albi 1 kgVerdeață (leuștean, mărar, pătrunjel) Mod de preparareCrapul eviscerat se sărează și se condimentează după care se dă prin... Citeşte