Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 235 (8152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programul Rabla Local

2.500 de suceveni se pot înscrie pentru a primi 3.000 de lei la casarea mașinilor vechi de peste 15 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care pot beneficia de un stimulent în valoare de 3.000 de lei pentru casarea autovehiculelor cu o vechime mai mare de 15 ani este de 2.500, pentru anul acesta – a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Măsura, menită să mai decongestioneze străzile orașului și să reducă din presiunea creării și amenajării de locuri de parcare, va fi pusă în aplicare prin programul Rabla Local, la care administrația locală este parteneră cu Administrația Fondului pentru Mediu (Ministerul Mediului).

Conform noilor prevederi ale legii, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 600 de lei, iar de la AFM 2.400 de lei – total 3.000 lei, fără a fi obligate să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă.

„Sperăm să demareze odată acest program de casare a mașinilor mai vechi de 15 ani, pe care avem deja presiune mare la primărie. Noi am deschis deja o listă neoficială de înscrieri, sunt foarte multe solicitări – cam 500 până acum”, a spus Ion Lungu, care a pus la dispoziție celor interesați numărul de telefon de la cabinetul primarului – 0230/210678, pentru cei care vor să se înscrie ori vor clarificări privind participarea în program.

„Noutățile ar fi că pe 14 octombrie se vor putea face conturile de utilizator, la care fiecare primărie se înscrie pe acest suport, urmând ca în perioada 21 octombrie – 23 decembrie 2022 să se depună cererile de finanțare.

Noi avem prins în bugetul acestui an 1,5 milioane de lei pentru finanțarea programului Rabla Local, în parteneriat cu Ministerul Mediului.

În condițiile în care aveam de dat 1.500 de lei de mașină, am fi avut fonduri pentru casarea a 1.000 de mașini, dar acum, dacă avem de dat doar 600 de lei de mașină, vom putea casa 2.500 de mașini. De aceea am mobilizat și consilierii mei personali, împreună cu cei de la compartimentul Transport, să fim cât mai operativi, să stăm la dispoziția cetățenilor, pentru că avem foarte multe solicitări pe această temă”, a precizat Ion Lungu.

În măsura în care va apărea cadrul legislativ pentru punerea în aplicare a programului, administrația suceveană va veni cu o hotărâre de Consiliu Local, iar apoi va transfera cererile din acel registru informal într-unul oficial, în ordinea depunerii cererilor.

În plus, fiecare dintre solicitări va trebui să fie verificată, să întrunească condițiile de eligibilitate, deoarece în prezent nu se știe încă forma finală a Ghidului solicitantului, cu condițiile care trebuie întrunite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.500 de suceveni se pot înscrie pentru a primi 3.000 de lei la casarea mașinilor vechi de peste 15 ani.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.500 de suceveni se pot înscrie pentru a primi 3.000 de lei la casarea mașinilor vechi de peste 15 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu legume la cuptor Ingrediente:Crap porționat 300 - 350gCeapă 1,5 kgArdei gras roșu și alb 1 kgMorcov 0,5 kgȚelină 0,5 kgCartofi albi 1 kgVerdeață (leuștean, mărar, pătrunjel) Mod de preparareCrapul eviscerat se sărează și se condimentează după care se dă prin... Citeşte