Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 211 (8128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Risc mare de accidente la trecerea de pietoni de la Sala Sporturilor pentru că semaforul trece prea devreme pe intermitent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O trecere de pietoni care a devenit mult mai folosită în municipiul Suceava după deschiderea zonei de agrement din lunca râului Suceava, și care în mod normal, pe timp de zi, este semaforizată, oferind o oarecare protecție, devine un pericol prin trecerea pe intermitent de la o oră timpurie. După cum am constatat în mai multe rânduri, la fața locului, înainte de ora 21.00 trecerea este deja pe modul intermitent. Pietonii au prioritate conform legislației rutiere pe locul marcat, doar că mașinile nu prea opresc, șoferii fiind obișnuiți cu semaforul.

Pe timp de vară, inclusiv acum, în septembrie, traficul pietonal din zonă a crescut foarte mult. Oamenii care vin în zona de agrement de pe malul râului Suceava folosesc această trecere în drum spre parcări ori spre stațiile de autobuz. Din păcate, la o oră când traficul este încă foarte intens, nu au parte de protecția unei treceri semaforizate.

 

Un accident mortal cu multe necunoscute

În zona acestei treceri de pietoni, vinerea trecută, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost accidentat mortal de o mașină.

Accidentul a avut loc în jurul orei 21.45, iar până acum polițiștii încă nu au stabilit dacă tânărul se afla pe trecerea de pietoni sau la câțiva metri de aceasta.

Ancheta este îngreunată de faptul că nu există imagini relevante care să surprindă momentul impactului, spun polițiștii. Oricum, accidentul a fost pe trecere sau aproape de aceasta.  
Un șofer în vârstă de 26 de ani, din municipiul Rădăuți, care circula cu viteză, în condiții de vizibilitate proastă, de întuneric și de ploaie, a intrat violent în tânărul care încerca să traverseze bulevardul principal.

Tânărul care și-a pierdut viața vineri seară era elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” din Fălticeni.

La acest moment nu avem elemente care să ne permită să facem o legătură directă între accident și semaforul trecut deja pe intermitent, însă cert este că acolo este o problemă de siguranță pentru pietoni care trebuie rezolvată imediat.   

 

Două accidente mortale într-o lună cu victime pietoni și mașini care circulau cu viteză

Nu putem să nu remarcăm și faptul că în august și septembrie s-au produs două accidente mortale cu victime pietoni în municipiul Suceava, ambele la treceri de pietoni de regulă semaforizate, dar trecute la o anumită oră pe intermitent.

Pe 7 august, o bătrână în vârstă de 78 de ani a fost accidentată mortal de un șofer care rula cu viteză foarte mare pe trecerea de pietoni de la ”Trei Bărboși”, în jurul orei 23.00.

Sigur, această trecere pe modul intermitent se poate face de la o oră târzie, când traficul devine foarte redus, însă în nici un caz înainte de ora 21.00, cum se întâmplă la locul marcat de la Sala Sporturilor, intersecția cu strada secundară spre fabrica Denis.

 

Trecerile de pietoni, mai puține, trebuie să aibă ca prioritate protecția pietonului 

Dacă tot numărul trecerilor de pietoni de pe bulevardul principal din Suceava s-a tot redus, este evident că e nevoie de o semaforizare unanimă a acestora și de cât mai multe măsuri de protecție pentru pietoni.

Soluții gen supraînălțarea carosabilului înaintea trecerile de pietoni nu sunt agreate de Primăria municipiului Suceava, în calitate de administrator de drum.

Oricum ar fi, accidentele recente au în prim-plan viteza cu mult peste limita legală în localitate, astfel că este evident că e nevoie de cât mai multe măsuri de limitare a acesteia, și prin mijloace directe, indicatoarele de avertizare și alte mesaje de atenționare neavând nici un efect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Risc mare de accidente la trecerea de pietoni de la Sala Sporturilor pentru că semaforul trece prea devreme pe intermitent.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Risc mare de accidente la trecerea de pietoni de la Sala Sporturilor pentru că semaforul trece prea devreme pe intermitent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Midii cu sos bulgăresc Midii proaspete care le găsiți la magazinele specializate cu raion pescăresc. (Metro, Auchan, Selgros)Operații pregătitoareMidiile se curăță cu un spălător de sârmă și se clătesc in 2-3 ape.Legume pentru sos:anrei gras roșu, roșii, ceapă de... Citeşte