Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 211 (8128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dotări

Elevii de la Liceul Special Bivolărie au câștigat echipamente digitale în cadrul unei competiții naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Liceului Tehnologic Special Bivolărie, coordonați de prof. Georgeta Cristina Mehedeniuc, au fost desemnați printre cei 10 laureați ai concursului de artă digitală „Școala Viitorului”, fiind răsplătiți cu o tablă interactivă și un videoproiector. Premiile au fost oferite de Asociația Ateliere Fără Frontiere.

Pentru concurs, elevii au ilustrat printr-un material video cum își doresc să arate școala viitorului.

Talentați, creativi, elevii cu deficiențe de auz de la Bivolărie au pregătit un videoclip de aproape 3 minute în care au explicat prin limbaj mimico-gestual (clipul a fost subtitrat) că își doresc acces la o bază de date cu lecții traduse în LSR (limba semnelor române) sau LMG (limbaj mimico-gestual).

De asemenea, aceștia au arătat că vor să aibă acces la toate informațiile de bază prin lecțiile de teorie, laborator, instruire practică, iar fiecare sală să fie dotată cu câte un monitor mare. Ei își doresc să colaboreze, cu ajutorul unei aplicații, cu toate școlile din țară și să afle noutățile din domeniu de la școli cu renume din străinătate.

Materialul pregătit de elevii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie poate fi vizionat în linkul următor: https://www.educlick.ro/concurs-scoala-viitorului.

„Liceul Tehnologic Special Bivolărie este un loc caracterizat de solidaritate, de aceea echipamentele câștigate aduc beneficii pentru toată comunitatea din școală. Liceul reprezintă în sine, în totalitate, un succes și un model pentru toți cei care cred în egalitatea de șanse atinsă prin unitate, cooperare și înțelegere”, spun reprezentanții școlii.

„Este neașteptat de frumos! Avem timp să ieșim fiecare la tablă și să învățăm. Acum avem cu ce să luptăm cu neștiința!” a fost mesajul final, transmis de elevii din Bivolărie.

 

Echipamente câștigate și anul trecut

Georgeta Cristina Mehedeniuca menționat că și în anul școlar 2021-2022, o echipă de elevi cu deficiențe de auz de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie a participat la Concursul de artă digitală „Școala viitorului”, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere prin platforma educlik.

În urma acestui proiect, la Liceul Tehnologic Special Bivolărie au ajuns 15 calculatoare: 10 calculatoare s-au folosit pentru amenajarea unui laborator de turism și alimentație, iar 5 calculatoare pentru echiparea atelierului de patiserie-cofetărie și a patru săli de curs, pentru elevii cu deficiență de auz de la învățământul profesional special.

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate.

Educlickeste un program prin care calculatoarele uzate devin calculatoare utile pentru educația digitală în școlile, ONG-urile și instituțiile care lucrează cu comunități dezavantajate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de la Liceul Special Bivolărie au câștigat echipamente digitale în cadrul unei competiții naționale.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii de la Liceul Special Bivolărie au câștigat echipamente digitale în cadrul unei competiții naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Midii cu sos bulgăresc Midii proaspete care le găsiți la magazinele specializate cu raion pescăresc. (Metro, Auchan, Selgros)Operații pregătitoareMidiile se curăță cu un spălător de sârmă și se clătesc in 2-3 ape.Legume pentru sos:anrei gras roșu, roșii, ceapă de... Citeşte